Prima pagină » Local » Petru Movilă, candidat la preşedinţia Consiliului Județean Iași: ”Incă avem drumuri de pământ în județ” – VIDEO

Petru Movilă, candidat la preşedinţia Consiliului Județean Iași: ”Incă avem drumuri de pământ în județ” – VIDEO

26 apr. 2024, 11:23,
BZI.ro, în Local

Președintele PMP și candidatul la preşedinţia Consilului Județean Iași, Petru Movilă a vorbit într-un interviu acordat BZI LIVE despre proiectele pe care le dorește a fi implementate odată ce va câștiga funcția de președinte CJ Iași. Movilă sublinează faptul că este strigător la cer faptul că încă sunt drumuri de pământ în județ și că numeroase sate nu au apă și canalizare.

Legat de Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Iași, Petru Movilă explică faptul că autoritățile l-au lăsat de izbeliște și că acest spital este obligatoriu a fi construit.

Petru Movilă, candidat la preşedinţia Consilului Județean Iași despre drumurile de pamând din județ

În cadrul emisiunii BZI LIVE, președintele PMP Iași și candidat pentru preşedinţia CJ, Petru Movilă, vorbește despre necesitatea ca toate străzile din județ să fie asfaltate și necesitatea unor centuri ocolitoare și a unei autostrăzi:

” Incă avem drumuri județene de pământ în judeţul Iași. Nu avem o strategie coerentă, clară pentreu ceea ce înseamnă drumuri județene, centură ocolitoare pentru municipiul Iași, autostradă ș.a.m.d. De asemenea incă avem mai mult de jumătate din satele din judeţul Iași care nu au apă, nemaivorbind de canalizare. La fel şi în municipiul Iași, Consiliul Județean are această responsabilitate. ”

La nivel de municipiu nu trebuie să mai existe ieșeni care să nu aibă canalizare și apă. Trebuie ca astfel de probleme să dispară printr-o comunicare coerentă și corectă cu Primăria Iași:

” Și într-o comunicare corectă cu primarul municipiului Iași, Consiliul Local, trebuie să facă astfel încât primăria, toți ieșenii să aibă apă și canalizare până în ultimul stradă din municipiul Iași. Este un lucru care trebuie realizat. Sunt foarte multe proiecte.” a explicat Petru Movilă, președintele PMP și candidatul la preşedinţia Consiliului Județean Iași.

Singurul proiect realizat a fost Aeroportul Iași

În continuarea declarațiilor, Petru Movilă vorbește despre faptul că, din păcate, Iașul a avut doar un singur mare proiect realizat în acești ani și anume Aeroportul Iași. Ba mai mult, IBCV Iași a fost lăsat de izbeliște și pe nimeni din CJ nu mai interesează un astfel de proiect atât de important pentru ieșeni. Pe de altă parte, Spitalul Mobil de la Lețcani zace în paragină el neputând a fi folosit, așa cum este normal:

” Gândiți-vă că singurul mare proiect realizat în județul Iași în responsabilitatea Consiliului Județean este Aeroportul. În rest nu putem vorbi despre absolut nimic altceva. Nu putem despre Institutul de Boli Cardiovasculare care este o poveste abandonată de toți cei care au condus Consiliul Județean, nu putem vorbit de utilizarea Spitalului Mobil de la Lețcani, o investiție de 1 milion de euro care este pierdută și abandonată și pe care nu o poate folosi nimeni. Sunt multe lucruri despre care putem vorbi ca nerealizate, care au fost repetate atât de mult încât devin o minciună, o gogoașă electorală. ”

Ne trebuie o strategie clară și comună cu toți partenerii Consiliului Județean

Clar, într-un acord cu toți partenerii care fac parte din Consiliul Județean, trebuie stabilită această strategie pentru apă și canal, și aici avem noroc că Apavital are un proiect de aproape, jumătate de miliard de euro pentru implementarea unor asemenea proiecte. Mai sunt unele primării care au făcut proiecte pe Anghel Saligny și le implementează.

Fiecare comună/sat trebuie să aibă apă și canalizare

” Ținta noastră este clar, ținta mea e ca în fiecare sat să existe apă potabilă garantată prin aducțiunile publice operate de un operator acreditat. Foarte important și trebuie spus este să avem rețeaua de drumuri județene maxim asigurate. Gândiți-vă că sunt încă drumuri județene care sunt vai de capul lor. Vă dau un exemplu Cioca boca Hadâmbu. De altfel alte drumuri județene care trebuie modernizate indiferent dacă primarul are aceeași culoare cu președintele Consiliului Județean, sau nu. Este important acest lucru că până la urmă o instituție trebuie să se adreseze tuturor locuitorilor pe care trebuie să îi deservească. Cum sunt celebrele situații cu primarii care pun becuri sau nu pun becuri pe străzile contracandidaților.” a conchis președintele PMP și candidatul la preşedinţia Consiliului Județean Iași, Petru Movilă.

Comments are closed.

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024