Local

Petru Movilă, despre dezbaterile din Camera Deputaților: „O gâlceavă politică”

Publicat: 06 iul. 2020
Deputatul ieșean Petru Movilă
Deputatul ieșean Petru Movilă

Deputatul ieșean Petru Movilă a vorbit despre dezbaterile din plenul Cemrei Deputaților. Acesta consideră că transparenţa în achiziţiile publice este absolut necesară şi trebuie să fie un principiu fundamental de bază pentru funcţionarea statului. Acesta a menționat că membrii Partidului Mișcarea Populară au solicitat o analiză a achiziţiilor din starea de urgenţă şi alertă.

„Astăzi, Camera Deputaţilor a pierdut din nou prilejul de a clarifica ce s-a întâmplat de când a început această perioadă, starea de urgenţă, pandemia şi de a nu transforma această necesitate pentru români, această dezbatere într-o acuză politică la nesfârşit între unii şi alţii care au fost la guvernare, care au fost în opoziţie. Cred că dezbaterile de astăzi, din punctul de vedere al PMP, trebuiau să cuprindă prezentarea unei situaţii cum a fost găsit sistemul de sănătate din România la începutul acestei pandemii”, a afirmat Movilă, la dezbaterile din plenul Camerei pe tema achiziţiilor prin Unifarm, la care a participat premierul Ludovic Orban.

Petru Movilă a menționat că membrii Partidului Mișcarea Populară au solicitat o analiză a achiziţiilor din starea de urgenţă şi alertă.

„Am simţit că va urma o perioadă în care se vor întâmpla foarte multe lucruri în afara legii. Vedem clar că aşa se întâmplă, fie că vorbim de instituţii – Unifarm sau fie că vorbim de instituţii ale administraţiei publice locale. Vă reamintesc că la Iaşi, Consiliul Judeţean a luat bani de la drumuri, instituţii de cultură, de la asistenţă socială pentru a cumpăra un spital mobil pentru tratarea COVID-19 de peste 13 milioane de euro şi sunt 2 luni întârziere. De ce nu a venit acest spital?”, a adăugat deputatul PMP.

Dezbaterile de astăzi, o gâlceavă politică

De asemenea acesta a accentuat scopul real al dezbaterilor, mai exact faptul că ele sunt realizate pentru a găsi soluții și nu pentru a lansa acuzații la nesfârșit.

„Din punctul de vedere al PMP, Comisia de anchetă privind achiziţiile în vreme de pandemie va arăta foarte clar cine a furat, cine a minţit, cine a încălcat legea, cine s-a îmbogăţit peste noapte şi va genera sesizări către instituţiile statului. Dezbaterea de astăzi, din punctul de vedere al PMP, nu a fost decât o gâlceavă politică, pentru că nu a adus nimic clarificator privind ceea ce s-a întâmplat. PMP spune că transparenţa în achiziţiile publice, în derularea acestor achiziţii, este absolut necesară şi trebuie să fie un principiu fundamental de bază pentru funcţionarea statului”, a arătat Petru Movilă.

Adauga un comentariu