Actualitate

Petru Movilă, președinte PMP Iași: ,,Se reia solicitarea ca Guvernul să mărească pensiile bazate pe contributivitate cu 25% pentru toţi părinţii şi bunicii noştri”

Publicat: 01 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Petru Movilă președinte PMP Iași Se reia solicitarea ca Guvernul să mărească pensiile bazate pe contributivitate cu 25 pentru toţi părinţii şi bunicii noştri
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Președintele PMP Iași, Petru Movilă, explică, într-o postare publicată pe o rețea de socializasre faptul că PMP reia solicitarea ca Guvernul să mărească pensiile bazate pe contributivitate cu 25%:

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, #PMP reia solicitarea ca Guvernul să mărească pensiile bazate pe contributivitate cu 25% pentru toţi părinţii şi bunicii noştri. Ei au construit România aşa cum o ştim noi astăzi şi trebuie să arătăm recunoştinţă în fiecare zi, nu doar cuvinte sforăitoare o dată pe an cum fac cei aflaţi vremelnic la Putere.

Legea spune clar că pensiile trebuie majorate cu inflaţia și cu un procent semnificativ din creşterea salariului mediu brut. Ea trebuie respectată.

Mai mult, execuţia bugetară arată că există bani pentru o asemenea măsură, altfel absolut necesară având în vedere prăbuşirea puterii de cumpărare a oamenilor sub presiunea creşterii preţurilor.

Majorarea cu 25% a pensiilor din România ne-ar plasa în continuare sub pragul de 9,4% din PIB la care ne-am angajat prin PNRR şi ar permite o reformă a sistemului de pensii.

La mulţi ani, dragi bunici şi părinţi ajunşi la vârsta pensiei. Vă doresc multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi, dar şi să împărţiţi cu cei mai tineri înţelepciunea pe care aţi acumulat-o!

#PMP #mișcareapopulară #bunici #persoanevarstnice #ziinternationala

Comentarii
Adauga un comentariu