Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iaşi: “Cei de la guvernare nu fac nimic pentru Autostrada Iași-Târgu Mureș”

Publicat: 14 mart. 2021
Petru Movilă, președinte PMP Iași
Petru Movilă, președinte PMP Iași vorbește despre Institutul Cantacuzino din București

Petru Movilă, președintele PMP Iaşi  a transmis un mesaj prin care relatează piedicile care se pun în proiectul inițiat de acesta cu privire la construirea autostrăzii Iași-Targu Mureș. Conform afirmațiilor sale, contractele pentru Studiile de fezabitate pentru drumul Suceava-Vatra Dornei-Bistrita au fost semnate fără a exista contestaţii, amânări etc.

„S-au semnat contractele pentru Studiile de fezabitate pentru drumul Suceava-Vatra Dornei-Bistrita.Fără contestaţii,amânări,cu termen 18 luni finalizare. Autostrada Bacau-Brasov, are semnate contractele pentru studiul de fezabilitate. Pentru Tg.Mures-Ditrau,posibila recepţie a refacerii Studiului de fezabilitate până la sfârşitul lui martie, 2021.

Pentru tronsonul Tg.Neamt-Iasi,este a 5-a amânare pentru desemnarea câştigătorului.Termen de realizare 25 de luni.Pentru Suceava -Bistrita, traseu care trece munţii, 18 luni,pentru Tg Neamt-Iasi, podiş sau câmpie,25 de luni.De Iaşi -Ungheni, inclusiv de podul peste Prut, nu se mai aude nimic. Grav este ca nimeni din Iaşi sau de la Iaşi nu face nimic pentru autostrada.Cei de la guvernare, parlamentarii PNL-USR ,nu fac absolut nimic iar cei din opoziţie la fel.

Suprapunerea Planului Naţional de Rezilienta cu Bugetul european al României 2021-2027, cu bugetele de stat, trebuie să fie momentul că Autostrada Ungheni-Iasi-Tg.Mureş să fie un proiect finanţat.Dacă se ratează acest moment, e dezastruos pentru Iaşi, pentru dezvoltarea Moldovei”, a declarat Petru Movilă.

Petru Movilă este inițiatorul legii Pentru construirea autostrăzii Iasi-Targu Mureș.

Comments are closed.

Adauga un comentariu