Prima pagină » Local » Petru Movilă, președintele PMP Iași: „Judeţul Iaşi are nevoie de medici de familie”

Petru Movilă, președintele PMP Iași: „Judeţul Iaşi are nevoie de medici de familie”

19 mai 2024, 21:00, 3 ,
în Local

Petru Movilă, președintele PMP Iași a transmis ieșenilor, motivele pentru care este nevoie de medici de familie în Iași.

„Judeţul Iaşi are nevoie de medici de familie.

Una dintre priorităţile mele pentru judeţul Iaşi este sprijinirea medicilor de familie. Este un lucru pe care-l spun de foarte mulţi ani şi pe care am încercat să îl concretizez prin intermendiul a numeroase proiecte de lege.
Astăzi, de Ziua Internaţională a Medicilor de Familie, aduc din nou în atenţie acest subiect.

Iaşul, de altfel întreaga ţară, are nevoie de o reţea de medicină de familie bine pusă la punct, pentru că aşa se pot preveni multe dintre problemele de sănătate ale românilor şi se pot degreva unităţile de primire urgenţe.

Medicul de familie trebuie să fie prima oprire, nu UPU. Doar că judeţul nostru suferă din acest punct de vedere pentru că medicii de familie, în unele zone, sunt rarităţi.

Unul dintre proiectele mele de suflet pentru binele Iaşului este o reţea modernă de medicină de familie, în toate comunităţile, cu cabinete medicale moderne, cu subvenţii pentru medicii din mediul rural. Această reţea, alături de înfiinţarea unor centre de permanenţă, este strictul necesar pentru ce înseamnă asigurarea de servicii medicale de bază pentru toţi ieşenii.

Consiliul Judeţean poate susţine medicii de familie. Sănătate pentru comunitate, proiectul meu care prevede modernizarea reţelei de medicină de familie şi înfiinţarea de centre de permanenţă nu este nici poveste şi nici promisiune fără substanţă. Se poate face, se poate finanţa rapid, cu o singură condiţie: să fie un preşedinte de CJ căruia să îi pese de ieşeni.

Mie îmi pasă şi am demonstrat-o de nenumărate ori în toţi anii în care am fost în slujba ieşenilor”, a transmis Petru Movilă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *