Local

Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi: Karl Nehammer, un austriac vândut lui Putin?

Publicat: 08 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă preşedintele PMP Iaşi Karl Nehammer un austriac vândut lui Putin
Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi: Karl Nehammer, un austriac vândut lui Putin?

Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi se întreabă, retoric, într-o postare publicată pe o reţea de socializare dacă Karl Nehammer, cancelarul Austriei este un om vândut lui Vladimir Putin. Acesta sublineaza încăpăţânarea ridicolă pe care acesta o are referitor la aderarea României la spaţiul Schengen

Altă explicaţie nu există pentru încăpăţânarea cu care se opune Austria intrării României în Schengen. Poziţiile Comisiei Europene, Frontex şi a altor instituţii europene sunt clare, România îndeplineşte toate condiţiile stabilite de UE pentru Schengen.
Deci dacă îndeplinim toate regulile, procedurile, criteriile, de ce se opune Austria?
De ce desconsidera premierul austriac aceste reguli şi valori pe care inclusiv Austrai le-a votat şi susţinut în organismele UE?
De ce trebuie că România să facă negocieri bilaterale cu Austria şi Comisia europeană nu impune Austriei respectarea acestor norme generale europene?
Care sunt sancţiunile pe care UE le administrează Austriei pentru nerespectarea acestor principii?
Clar, astăzi trebuie să primim votul pentru admiterea în Schengen. Dacă şi când am realizat toate condiţiile privind această proces, nu suntem admişi, atunci clar UE nu funcţionează după valorile şi principiile pe care s-a construit.

Comments are closed.

Adauga un comentariu