Local

Deputatul ieșean Petru Movilă: „Vom face autostrada cu forţa: o comisie de anchetă pentru Autostrada Iași- Tg. Mureș”

Publicat: 11 oct. 2020
Deputatul PMP Petru Movilă a inițiat o legea reducerii TVA-ului pentru locuințe care este în aceste momente pe masa președintelui Klaus Iohannis
Deputatul PMP Petru Movilă

Dacă nu s-a vrut cu binele, vom face autostrada cu forţa: o comisie de anchetă pentru Autostrada Iași- Tg. Mureș! De peste doi ani de zile, România are o lege menită să construiască Autostrada Iaşi – Tg. Mureş! De peste doi ani, asistăm la neputinţa instituţiilor centrale de a finaliza documentaţia necesară începerii construcţiei propriu-zise a autostrăzii. Dacă CNAIR şi MT îşi făceau treaba din momentul în care a fost promulgată legea iniţiată de mine, astăzi vedeam primele utilaje pe şantier. Însă, au fost timpi pierduţi din cauza lipsei de interes şi de profesionalism a instituţiilor care trebuiau să muncească în folosul ieşenilor.

Primul lucru pe care îl voi face în mandatul viitor este să solicit înfiinţarea unei anchete parlamentare pentru descoperirea celor care se fac vinovaţi pentru întârzierea nepermisă a acestei investiţii pentru care există şi o lege. În paralel cu acest demers, voi solicita ca această comisie să monitorizeze în permenenţă activitatea instituţiilor responsabile şi să supravegheze pas cu pas implementarea proiectului. Dacă nu s-a vrut cu binele, vom face autostrada cu forţa!

Cei responsabili să răspundă în fata milioanelor de oameni din Regiunea de Nord-Est, dar, în special, în fata ieşenilor care solicită acest drum de peste 10 ani! Ȋn ceea ce priveşte anunţul SUA de a construi o mega-autostradă care va uni portul Gdansk cu portul Constanţa consider ca efortul este lăudabil. Însă, nu poate fi unica şansă a Moldovei de a avea o autostradă, dacă traseul final va fi cel despre care se vorbeşte astăzi. Dacă nu va fi pe lângă Iaşi, oricum e bine pentru că întreaga ţară are nevoie de autostrăzi, nu doar Regiunea de Nord-Est.

Adauga un comentariu