Cancan

Phil Spector a murit în închisoare infectat cu COVID-19

Publicat: 18 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Phil Spector a murit în închisoare infectat cu COVID-19
Renumitul producător muzical a murit de COVID-19, la vârsta de 81 de ani

Este doliu în lumea artiștilor, după ce Phil Spector, nimeni altul decât cel care a scos Let it Be a lui Beatles, dar și cel care a împușcat-o pe Lana Clarkson, a murit. Avea 81 de ani și se afla în pușcărie.

Renumitul producător muzical a murit de COVID-19, la vârsta de 81 de ani. De-a lungul carierei sale, acesta a lucrat la mai multe hituri îndrăgite pe tot globul. Phil Spector a produs albumul „Let it Be” al formaţiei The Beatles, dar când a murit ispășeaza o condamnare pe viață, după ce a împușcat-o pe actrița Lana Clarkson, transmite bbc.com.

Phil Spector a murit infectat cu COVID-19

Phil Spector ar fi fost diagnosticat cu infecţia de coronavirus în urmă cu patru săptămâni şi a fost dus la spital, dar s-a crezut că şi-a revenit. Starea lui Spector s-a deteriorat după ce a început să aibă probleme de respiraţie sâmbătă, transmite TMZ, citat de capital.ro.

În februarie 2003, actrița Lana Clarkson a fost găsită moartă la casa sa din Alhambra, California, cu o rană la cap făcută de un glonț. Clarkson a jucat în filme precum Barbarian Queen, se întâlnise cu Spector într-un club de noapte, cu câteva ore înainte de moartea sa.

Spector a susținut că împușcăturile s-au întâmplat atunci când Clarkson a „sărutat arma” – dar procesul său a fost auzit de la patru femei care au susținut că Spector le-a amenințat cu arma în trecut, când au respins avansurile sale. Astfel, în urma unui proces, Spector a fost condamnat pentru crimă de gradul al doilea și a primit o pedeapsă de 19 ani pe viață.

În 2009, Phil Spector a fost condamnat la închisoare pe viață

În anul 2009, un juriu l-a găsit vinovat de uciderea Lanei Clarkson. Se întâmpla la distanță de șase ani de când fusese descoperit trupul neînsuflețit al actriței, în locuiţa ei din California.

Spector a avut o colaborare profundă cu The Beatles și a produs albumul final, „Let It Be”. Printre piese, „The Long and Winding Road”, „Get Back” și piesa de titlu. De asemenea, a produs lucrarea solo a lui John Lennon, inclusiv „Instant Karma” și „Imagine”.

De-a lungul carierei sale, Phil Spector a lucrat la mai multe hituri, precum „You Lost that Lovin’ Feeling” cântat de The Righteous Brothers, şi la „Be My Baby” al grupului The Ronnettes. A produs şi „River Deep, Mountain High”, al Tinei Turner. În 1989, avea să fie inclus în Rock and Roll Fall of Fame.

Adauga un comentariu