Culinar

Pilaf de orez cu carne de porc în varianta uzbecă! Nu vei mai prepara niciodată pilaf clasic

Publicat: 20 oct. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Pilaf de orez cu carne de porc în varianta uzbecă Nu vei mai prepara niciodată pilaf clasic
Plovul este un exemplu perfect al bogatei istorii culinare a Uzbekistanului

Plovul este un preparat uzbec foarte popular. Cunoscut și sub denumirea de „pilaf” sau „palov”, acesta este preparat din orez cu bob lung, bucăți fragede de carne, ceapă și morcovi. În această rețetă, vei învăța cum să prepari pilaf de orez cu carne de porc în varianta uzbecă, într-un timp foarte scurt! Pentru uzbeci, plovul are aceeași valoare culturală precum pastele pentru italieni. Considerat preparatul național al Uzbekistanului, acesta este o sursă de mândrie a țarii, iar fiecare regiune are propria sa variantă. Datorită simplității preparării, plovul este adesea servit la evenimente cu mulți oameni, cum ar fi nunți, petreceri și aniversări.

Dacă nu ești familiarizat cu Uzbekistanul, aceasta este o țară din Asia Centrală situată la granița dintre Turkmenistan și Kazakhstan. Ca fostă republică sovietică și punct de oprire pe Drumul Mătăsii (ruta de comerț antică dintre China și Mediterană), țara se mândrește cu o bucătărie delicioasă influențată de numeroase culturi de-a lungul secolelor. Plovul este un exemplu perfect al bogatei istorii culinare a Uzbekistanului.

Pilaf de orez cu carne de porc în varianta uzbecă

Fii pregătit pentru un miros savuros irezistibil în bucătăria ta! Drept bonus, întregul preparat este făcut într-un singur vas, astfel că nu vei avea mult vase de spălat la final. Tradițional, plovul se prepară cu carne de miel. Cu toate acestea, mulți preferă să folosească carne de vită sau de porc. Prepararea plovului uzbec necesită doar câteva ingrediente sănătoase și foarte puțin efort din partea ta. Se vor folosi 700 grame de carne de porc (sau miel sau vită), 2 cepe medii, 5 morcovi medii, 3 căni de orez cu bob lung, 3 foi de dafin, 1 căpățână de usturoi, 1/2 ceașcă de ulei de măsline, sare și piper după gust, 2 lingurițe de chimion (opțional).

Cea mai mare parte a magiei are loc în cuptorul olandez (oală de fontă cu capac), care face orezul pufos și înmoaie carnea. Taie carnea în cuburi, feliază morcovii și toacă ceapa. Preîncălzește uleiul în cuptorul olandez la foc mare, și rumenește carnea întorcând-o pe toate părțile. Adaugă ceapa și morcovii în oală, și călește până când ceapa devine translucidă. Adaugă orezul cu bob lung și foi de dafin, amestecând până când orezul este ușor prăjit. Taie partea de sus a unei căpățâni de usturoi și pune întreaga căpățână în oală. Adaugă apă și condimentează generos cu sare și piper, și așteaptă să dea în clocot. Redu focul la minim, acoperă cu capacul și lasă-l pentru încă 40-50 de minute. Este minunat servit cald, alături de murături sau salată. Odată ce începe să fiarbă, redu focul la minim.

Sfaturi pentru un rezultat delicios

Oala de fontă cu capac este esențială pentru acest preparat deoarece înmoaie carnea și scoate în evidență aromele. Nu sări peste rumenirea cărnii. Rumenește carnea până capătă o culoare aurie pe toate părțile. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți textura pilafului, ci va îmbogăți gustul per total. Clătește orezul sub apă rece într-o strecurătoare de câteva ori pentru a elimina excesul de amidon. Acest lucru va preveni transformarea orezului într-un piure. Odată ce adaugi orezul cu bob lung în tigaie, alocă câteva minute pentru a-l prăji ușor. Acest lucru va scoate la iveală aromele sale parfumate și vă ajuta orezul să-și mențină textura pe măsură ce fierbe în supă. Folosește o căpățână întreagă de usturoi în loc de căței individuali. Gătirea plovului cu o căpățână întreagă de usturoi nu este doar tradițională, ci oferă și cel mai interesant gust.

Pilaful de orez cu carne de porc este perfect pentru prânz sau cină. Este, de asemenea, un preparat minunat de făcut pentru petreceri deoarece este simplu de preparat, consistent și nu murdărești multe vase. Menține tradiția și servește plovul alături de murături sau o salată de varză. Este greu de explicat cât de satisfăcătoare este această combinație de arome!

Comentarii
  • Mănînci rahat cu polonicul din căldare !, ești prost de behăi !, altfel ai fi știut ca Uzbekistan este o țara practicantă musulmană religioasă in proporție de 97% și doar 1% sunt acolo creștini și ăia sunt niște russopiteci !, pilaf cu carne de porc Uzbek este creierul tău

  • Bravo dășteptilor ! , 3% Din care 1% probabil rusofoni ex-sovietici iar 2 % probabil budiști adică etnii total diferite vă da vouă ca rezultat rețeta națională tradițională uzbecă pilaf cu carne de porc , porcul fiind interzis cu desăvîrsire în țările musulmane

Adauga un comentariu