Stiri si curiozitati

Piramida conștiinței: Drumul de la rușine la iluminare

Publicat: 15 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Piramida conștiinței Drumul de la rușine la iluminare
nivelul de conştiinţă al unei persoane se modifică foarte greu pe parcursul vieții, fiind guvernat de câmpuri de energie specifice

Nivelele de conştiinţă umană au fost puse într-o hartă de dr. David R. Hawkins. Această hartă a fost denumită „Piramida Conştiinţei“ sau „Scala Conştiinţei” și se bazează pe kinesiologie. Dr. David R. Hawkins s-a bazat pe măsurarea nivelului vibraţional al fiinţelor umane, cercetarea sa devenind cunoscută în întreaga lume.

Potrivit dr. David R. Hawkins, fiecare nivel de conştiinţă se raportează la anumite comportamente şi percepţii umane despre viaţă şi Dumnezeu. Numerele scalei folosite de cunoscutul cercetător și psiholog american reprezintă corelări logaritmice ale nivelelor de conştiinţă umană şi corespondentul acesteia în realitate. Acesta a măsurat frecvenţele vibraţionale și le-a inclus într-o scală care creşte până la puterea a 10-a.

În viziunea cercetătorului american, nivelul de conştiinţă al unei persoane se modifică foarte greu pe parcursul vieții, fiind guvernat de câmpuri de energie specifice. Modificările apar doar în situația în care apare o auto – conştientizare. Cu alte cuvinte, multă lume poate accede la un nivel superior, doar că sunt necesare schimbări radicale.

Dr. David R. Hawkins

Nivelele Piramidei conștiinței

Nivelul 700 –1.000 – Iluminarea

Este considerat cel mai înalt nivel al conștiinței umane, iar acesta a fost atins până acum doar de Iisus, Buddha sau Krishna.

Nivelul 600 –700 – Pacea

Acest nivel poate fi atins doar în momentul în care o persoană abandonează total ceea ce ține de existența fizică și reușește să atingă liniștea, permințând revelații constante.

Nivelul 540-600 – Fericirea

Poate fi atins doar de acele persoane avansate la nivel spiritual, pentru care dragostea este necondiționtă de nimic și astfel apare sentimental de fericirea constantă. Astfel de persoane nu pot fi afectate de nimic de ceea ce ține de lumesc, viața lor fiind într-o completă armonie cu dorința divină.

Nivelul 400-500 – Înțelegerea

Este nivelul științei, al medicinei, al dorinței pentru cunoaștere. Este atins de marile genii din caste domenii, care nu precupețesc niciun efort pentru atingerea cunoașterii și nu își pierd timpul activitățile cotidiene.

Piramida conștiinței

Nivelul 350-400 – Iertarea

Conștientizarea existenței prin intermediul propriilor experiențe poate duce la atingerea acestui nivel. Autodepășirea năzuințelor și depășirea idealurilor duc oamenii la atingerea nivelului unde este dus la bun sfârșit orice lucru început, fără teamă de eșec.

Nivelul 310-350 – Optimismul

La acest nivel se află persoanele care cred în orice oportunitate, care nu se plnâg și nu se complac în diverse situații. Acest nviel este atins de persoanele care fac tot posibilul pentru a-și atinge țelul propus.

Nivelul 250-310 – Încrederea

Este nivelul flexibilității. Să fii neutru înseamnă să nu fii atașat de rezultatele întâmplărilor. La acest  nivel, persoana este mulțumită cu viața sa și cu situația sa și pare să nu aibă destulă motivație  pentru auto-îmbunătățire și  evoluție.

Nivelul 200-250 – Curajul

Este un nivel care se atinge în momentul în care o persoană conștientizează devine resposanbilă de succesul, dar și de eșecurile în viață. Propria evoluție este determinată doar de ceea ce ne definește ca oameni, ca un răspuns la stimuli exteriori.

Nivelul 175-200 – Mândria

Este nivelul spre care tinde marea majoritate a oamenilor și care poate fi atins atunci când apare sentimentul de bine dat de faimă. Este considerat nivelul unde se ajunge foarte ușor la rasism, naționalism sau fanatism religios.

Dr. David R. Hawkins

Nivelul 150-175 – Furia

Este caracteristic acelor persoane care se lasă cuprinșă de furie ș ide frustrările date de unele nerealizări.

Nivelul 125-150 – Dorința

Persoanele situate la acest nivel sunt guvernate de dorință. Aceste persoane pot aduce schimbarea, însă foarte ușor pot apărea efectele reverse.

Nivelul 100-125 – Frica

Este caracteristic persoanelor oprimate, la care se poate manifesta paranoia, neîncrederea și care percepția că toată lumea are ceva cu ei.

Dr. David R. Hawkins

Nivelul 75-100 – Amărăciunea

Este nivelul la care nefericirea este starea dominantă. Sunt persoane care au mereu sentimente de regret și remușcări.

Nivelul 50-75 – Apatia

Reprezintă nivelul la care sunt oamenii fărăi căpătâi. Oameni care se consider incapabili să facă ceva pentru ei sau pentru cei din jurul lor.

Nivelul 30-50 – Vina

Este caracteristic celor care nu au niciu respect față de sine și nu sunt capabili să se ierte pe ei și pe cei din jur.

Nivel sub 30 – Rușinea

Persoanele situate la acest nivel sunt umile, au gânduri suicidare și pot proven din victime ale abuzului sexual.

Adauga un comentariu