National

Pirotehniştii, au distrus zeci de elemente de muniţie

Publicat: 12 nov. 2019

Circa 167 de proiectile, grenade, mine antipersonal, bombe de aruncător și muniție de infanterie și artilerie antiaeriană au fost distruse controlat. Specialiștii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost coordonatorii acestei misiuni.

Misiunea de distrugere a elementelor de muniție s-a desfășurat în Poligonul Dorolea din județul Bistrița-Năsăud. Coordonatorii și gestionarii întregii acţiuni au fost pirotehniştii bistriţeni, care au beneficiat de sprijinul echipajelor de Poliție și Jandarmerie.

”Ați rămâne surprinși de locurile din județul Bistrița – Năsăud unde au fost găsite elemente de muniție din perioada celui de-al doilea război mondial. De-a lungul timpului, au fost identificate și ridicate în condiții de siguranță elemente de muniție. Din scorburile copacilor bătrâni, gospodăriile cetățenilor, terenuri agricole, în zona construcțiilor civile (poduri feroviare vechi), păduri, pășuni și multe alte zone des frecventate, mai ales de către copii.

Suntem împliniți că mesajele noastre preventive și acțiunile de informare preventivă au ajuns la publicul țintă. Copiii și adulții deopotrivă au înţeles riscurile la care se expun dacă manevrează astfel de elemente de muniție. ”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.loading...

Adauga un comentariu