Plăcinta americană reprezintă un desert delicios care este preparat, de obicei, cu mere. Unele gospodine mai inventive au descoperit și alte rețete, cum ar fi plăcinta cu cireșe sau cu vișine. Desertul american este delicios și perfect pentru o seară petrecută în familie sau pentru a face un gest frumos față de noii vecini.
Ce ingrediente sunt necesare pentru acest desert delicios
Această plăcintă nu necesită foarte multe ingrediente. Un alt desert minunat cu fructe poate fi și prăjitura cu căpșuni și iaurt sau tortul diplomat.
Pentru blat, vom avea nevoie de aproximativ 300-350 de grame de făină albă de grâu, aproximativ 100 de grame de zahăr (cel mai indicat pentru această rețetă este zahărul brun pentru că îi conferă un gust mai autentic). Vom mai avea nevoie și de 180 de grame de unt cu o cantitate de grăsime cât mai mare, niște apă rece și un praf de sare.
Pentru umplutură vom folosi câteva mere, în jur de 6-7. Fiecare folosește soiul de mere pe care îl preferă. Vom mai avea nevoie de încă 100 de grame de zahăr brun și 20-30 de grame de unt. Desigur, pentru cât mai multă aromă și savoare putem adăuga niște esență de vanilie și o linguriță de scorțișoară. Ne vom mai folosi și de câteva linguri de zeamă de lămâie. Acesta este foarte important pentru că protejează merele de oxidare.
Plăcinta americana – Cum se prepară acest desert
Vom pregăti un vas puțin mai adânc unde punem făina albă și zahărul brun. Tot acum putem adăuga și praful de sare. Untul pe care l-am pregătit trebuie să fie foarte rece, chiar congelat. Acesta trebuie tăiat cubulețe. Puteți încorpora untul în făină cu orice ustensilă doriți, însă e important să nu atingeți încă untul cu mâna prea mult timp pentru că acesta se va topi. Amestecul trebuie să aibă o textură nisipoasă după ce terminați cu acest pas. Peste acesta trebuie să turnăm câteva lingurițe de apă rece, după care frământăm puțin până ce amestecul se încheagă. Putem lăsa aluatul la frigider timp de o oră.
Între timp ne putem ocupa de umplutură. Primul pas este să spălăm bine merele și să le curățăm de coajă și de cotor. Acestea trebuie tăiate cubulețe sau chiar felii, după placul fiecăruia. Într-o tigaie va trebui să călim bucățile de mere, împreună cu untul și cu zeama de lămâie. Treptat, adăugăm și zahărul brun și amestecăm până ce acesta se topește. Spre sfârșit, putem adăuga și scorțișoara împreună cu esența de vanilie.
Aluat gata scos din frigider îl vom tăia în două. Una dintre bucăți o vom întind uniform, într-o formă cât mai rotundă. Aceasta trebuie pusă într-o tavă, de preferat, tot rotundă. Peste aceasta putem așeza egal umplutura, după ce tăiem marginile în exces ale aluatului.
Cealaltă jumătate de cocă trebuie tăiate în fâșii egale de aproximativ 1 cm. Acestea se vor așeza după modelul clasic al plăcintei americane. Pe deasupra, vom unge aluatul cu gălbenuș de ou bătut.
Plăcinta americană trebuie să stea la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ o oră. Aceasta este delicioasă și o putem servi oricând.