Culinar

Plăcintă cu ciuperci de post. Rețeta cu care vei pregăti o plăcintă gustoasă și pufoasă

Publicat: 03 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plăcintă cu ciuperci de post. Rețeta cu care vei pregăti o plăcintă gustoasă și pufoasă
Plăcinta cu ciuperci de post este gustoasă, aromată și se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu în zilele cu restricții alimentare, ideală este o plăcintă cu ciuperci de post. Aceasta se face rapid și avem nevoie de câteva ingrediente, însă la final vom obține un preparat savuros. Plăcinta cu ciuperci de post este sățioasă, aromată și ideală la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative. Iată rețeta cu care vei pregăti o plăcintă gustoasă și pufoasă.

Plăcintă cu ciuperci de post

În zilele cu restricții alimentare putem face rapid acasă o plăcintă cu ciuperci de post. Aceasta are o savoare aparte, iar dacă pregătim un aluat fraged și pufos, succesul culinar va fi garantat. Când vine vorba de preparatele cu ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe lângă o plăcintă de post cu ciuperci putem face și o tocăniță de ciuperci gustoasă.

Pentru iubitorii de preparate rafinate putem face niște ciuperci umplute la cuptor.  Acestea au un aspect deosebit și un gust aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. În zilele de post, pe lângă plăcinta cu ciuperci putem face și o plăcintă cu mere ca la mama acasă.

Rețeta celor mai bune plăcinte de post

Dacă vrem să pregătim acasă o plăcintă cu ciuperci de post vom avea nevoie de 1 pachet de foi de plăcintă, 750 g de ciuperci champignon, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 1 linguriță de turmeric, 1 lingură de ulei, sare, piper și pătrunjel proaspăt. Mai întâi se pregătește umplutura pentru plăcintele de post. Ciupercile se curăță și se taie în bucăți mici, apoi se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit, iar când aceasta devine ușor moale se adaugă ciupercile și se condimentează ușor cu sare, piper și turmeric.

Se lasă legumele să se înmoaie și se amestecă ușor. La final se mai pune sare după gust și usturoiul tocat, apoi se lasă compoziția la răcit. Într-o tavă mare de copt se pune un pic de ulei și se unge tava apoi se așază câteva foi de plăcintă, de preferat câte trei.  Pe foile de plăcintă se pun câteva linguri cu umplutură de ciuperci apoi se rulează cât mai strâns posibil. Plăcinta poate fi lăsată așa sub formă de sul sau poate fi rulată sub formă de melc.

Se procedează la fel și cu restul foilor de plăcintă și cu umplutura de ciuperci. Se așază plăcinta cu ciuperci de post în tavă apoi se unge deasupra cu ulei. Se pune plăcinta la cuptor și se lasă până când se rumenește ușor. Când este gata, se scoate plăcinta, se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită.

Plăcinta cu ciuperci de post este gustoasă, aromată și se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Acest deliciu poate fi servit cald, ca fel principal, dar la fel de bine poate fi mâncat rece, pe post de aperitiv. Rețeta de plăcintă cu ciuperci poate fi adaptată după preferințe.

Adauga un comentariu