Culinar

Plăcintă cu dovlecei și parmezan – O rețetă pentru mic dejun

Publicat: 27 ian. 2021
tava cu placinta cu dovlecei
Plăcinta cu dovlecei se coace în circa 60 de minute și se servește caldă sau rece

O gustare binemeritată după o zi mai grea, plăcintă cu dovlecei. Este altceva decât ai mâncat de obicei. Are gust bun.

Pentru un mic dejun consistent sau ca pachet de luat la muncă, o plăcintă cu dovlecei este ideală. Mai jos ai ingredientele şi modul de preparare. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 1,5 kg dovlecei
  • 1/4 cană făină
  • 8 ouă mai mici
  • 60 gr parmezan
  • 60 g brânză mozzarella rasă
  • 1 1/2 linguri ulei
  • 350 g roşii mici, tăiate în jumătate
  • 2 linguri oregano mărunţit
  • 5-6 căţei de usturoi, tocaţi
  • 2/3 cană lapte 1% grăsime
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare:

Mai întâi se taie dovleceii pe lungime, julienne. Se amestecă cu nişte sare şi se lasă la scurs în jur de 20-25 de minute, într-o strecurătoare. În ulei încins se călesc roşiile, usturoiul şi oregano. Ai grijă să amesteci din când în când în tigaie, pentru ca roşiile să se înmoaie. După 5 minute ia de pe foc şi lasă la răcit.
Încinge cuptorul la 185 de grade Celsius. Scoate dovleceii din strecurătoare şi întinde-i pe nişte prosopele absorbante de bucătărie. Şterge-i uşor, ca să elimini surplusul de apă.

Bate ouăle şi pune peste ele laptele, piperul, sarea şi făina. Adaugă, după omogenizare, cele două tipuri de brânză, amestecul de roşii şi dovleceii. Amestecă iarăşi. Pune hârtie de copt în tavă şi răstoarnă compoziţia. Baga tava în cuptor pentru circa 50-60 de minute. Înainte de a servi, lasa la răcit în tavă în jur de 15 minute.

Pentru prânz poți prepara niște piept de pui cu cașcaval la cuptor.





Adauga un comentariu