Info Turism

Plajele din Barcelona au fost pline. Oamenii au ignorat restricţiile legate de Covid-19

Publicat: 05 apr. 2021
plaje din barcelona pline de oameni
În weekend-ul care a trecut, plajele din Barcelona au fost pline

În weekend-ul care a trecut, plajele din Barcelona au fost pline. Oamenii au ignorat cu totul restricțiile impuse de guvernul de la Madrid. Chiar dacă masca de protecție este obligatorie în toate spatiile publice deschise, inclusiv la plajă, lumea s-a adunat pe cele mai populare plaje din nord-estul Spaniei unde s-a bucurat de vremea frumoasă de primăvara.

În Catalonia, intâlnirile a mai mult de şase persoane în zonele publice sunt interzise, iar infractorii pot primi amenzi de la 300 la 600 de euro (de la 350 la 700 de dolari).

Plajele din Barcelona au fost pline

Plajele din Catalonia au fost pline sâmbătă, oamenii ignorând restricţiile legate de Covid-19 impuse de guvern, pentru a se bucura de vremea frumoasă de primăvară, transmite Reuters., conform news.ro.

În Barcelona, Tarragona şi alte oraşe populare de pe coasta de nord-est a Spaniei, mulţimile s-au adunat pe plaje, unii oameni fără măşti sau ignorând distanţarea socială.

Pe o plajă populară din centrul Barcelonei, zeci de petrecăreţi au dansat vineri, unii încălcând restricţiile menite să prevină răspândirea coronavirusului, a declarat sâmbătă poliţia. Petrecerea improvizată a avut loc pe plaja Barceloneta, iar poliţiştii au spus că i-au avertizat pe petrecăreţi că încalcă normele de sănătate.

”Barcelona este locul perfect pentru petrecere, pentru a bea, dar aceasta este o mare problemă, poliţia care îi opreşte pe oameni să se distreze”, a spus un britanic de 32 de ani, care şi-a dat doar prenumele, Liam, şi care purta o mască.

În altă parte, poliţia a luat măsuri, vineri, la o petrecere ilegală organizată la un bar din Sânt Feliu de Llobregat, lângă Barcelona, şi a amendat 33 de persoane pentru încălcarea restricţiilor COVID-19, a scris pe Twitter Mossos d’Escuadra, poliţia regională catalană.

Catalonia sfidează legile de la Madrid

Întâlnirile a mai mult de şase persoane în zonele publice sunt interzise în Catalonia, iar infractorii pot primi amenzi de la 300 la 600 de euro (de la 350 la 700 de dolari), a spus poliţia.

“Ofiţerii noştri îi sfătuiesc pe oamenii în care există grupuri mari de oameni că încalcă restricţiile şi, uneori, dacă nu poartă măşti sau nu se îndepărtează unii de alţîi, se pot confrunta cu amenzi”, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei regionale catalane. El nu a spus dacă cineva a fost amendat pentru petrecerea de la Barceloneta.

Miquel Samper, ministrul regional de interne catalan, a declarat sâmbătă, radioului RAC1, că oamenii ar trebui să poarte măşti dacă se amestecă cu alţii pe plajă, dar nu ar trebui să facă acest lucru dacă fac plajă sau înoată în mare – îndrumări care diferă de legislaţia naţională.

Catalonia este una dintre mai multe regiuni spaniole care sfidează o lege introdusă miercuri, care impune oamenilor să poarte măşti în aer liber, indiferent dacă se respectă distanţa de siguranţă de 1,5 metri. După tot mai multe critici, guvernul spaniol a anunţat că legea măştilor vă fi revizuită, dar nu a spus când va avea loc acest lucru.

Chiar dacă decizia a fost luată, inclusiv guvernul iberic se teme ca nu cumva masca să devină un impediment pentru turismul din țară, economia Spaniei bazându-se foarte mult pe industria turistică. În acest sens, Spania a insistat pentru eliberarea pașaportului de vaccinare, schemă care ar putea fi pusă în practică abia în iulie.
Adauga un comentariu