Local

Plan diabolic! Doi prieteni fără probleme cu legea s-au făcut peste noapte „polițiști” și au amenințat cu un cuțit în plină stradă!

Publicat: 27 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Doi tineri din Iași au ajuns în spatele gratiilor după ce au încercat să facă rost de bani. Ei s-au dat drept polițiști și prin amenințări au reușit să ia telefoanele unor minori. Polițiștii ieșeni i-au identificat în scurt timp și i-au încătușat. Ulterior, aceștia au fost prezentați în fața instanței, fiind arestați preventiv pentru 30 de zile

Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc sunt doi tineri din Iași care până acum au stat departe de problemele cu legea. Ambii s-au întors recent din străinătate, de la începutul acestui an. Zilele trecute însă, în minte le-a venit un plan diabolic. S-au dat drept polițiști și au oprit pe stradă, ziua în amiaza mare, trei minori. Le-au spus că sunt oameni ai legii și le-au cerut să scoată tot ce au în buzunare. Copiii au scos telefoanele mobile, iar cei doi infractori le-au luat. În momentul în care minorii le-au cerut telefoanele înapoi, cei doi au trecut la amenințări, iar unul dintre ei a fluturat un cuțit. Speriați, copiii s-au retras, iar infractorii s-au făcut nevăzuți. Minorii au dat alarma și i-au anunțat pe adevărații oameni ai legii.

„Polițiștii ieșeni au identificat doi bărbați bănuiți de tâlhărie calificată. Aceștia au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au identificat doi bărbați, de 33 de ani, respectiv 30 de ani, ambii din municipiul Iași, bănuiți de comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Riscă să stea ani grei în spatele gratiilor

După ce au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia au fost arestați preventiv.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 22 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, prin simularea de calități oficiale și folosirea unui cuțit, aceștia ar fi deposedat trei minori de telefoanele mobile, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.800 de lei. Prejudiciul a fost recuperat parțial, fiind restituit persoanelor vătămate. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 24 aprilie a.c., cei doi bărbați cercetați pentru tâlhărie calificată au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași. La data de 25 aprilie a.c., aceștia au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis sâmbătă propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, formulată de procurori pe numele lui Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc, sub acuzația de tâlhărie calificată.

De asemenea, instanța a respins, ca neîntemeiate, cererile formulate de cei doi suspecți, de a se dispune arestarea la domiciliu. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Adauga un comentariu