Magazin

Plantarea corectă a florilor perene. Recomandările specialiștilor GrădinaMax

Publicat: 20 apr. 2021

Pentru a avea o grădină perfectă, care să atragă atenția, este recomandată plantarea florilor decorative. Desigur, cele mai căutate plante sunt florile perene. Acestea îmbogățesc și înfrumusețează orice loc din curte, indiferent de perimetru. Grădinile perfecte, precum și plantarea corectă a florilor perene au un numitor comun: recomandările specialiștilor GrădinaMax.

Pe lângă recomandările unor specialiști în domeniul agronomiei, pentru rezultate de excepție în grădină, trebuie urmată o procedură strictă de plantare a florilor perene.

Plantarea corectă a florilor perene

Florile perene sunt cele mai căutate soiuri de plante decorative. Ele se deosebesc de cele anuale deoarece revin la viață în fiecare an datorită rădăcinilor rămase în pământ. Acestea stochează multe substanțe nutritive pentru a rezista pe parcursul iernii, înflorind la venirea primăverii. Plantarea corectă a florilor perene nu e dificilă. În plus, specialiștii din cadrul magazinului online cu produse pentru grădinărit GrădinaMax au dezvoltat un sistem pe care l-au perfecționat pe parcursul timpului și care ajută atât grădinarii cu experiență, cât și pasionații de grădinărit, să aibă cele mai bune rezultate.

Uneltele necesare procedurii de plantare

Orice grădinar trebuie să aibă la îndemână uneltele potrivite pentru plantarea florilor perene și nu numai. Acestea sunt:

  • mănuși pentru grădinărit;
  • sapă;
  • roabă;
  • greblă;
  • furcă pentru borduri;
  • plantator de bulbi;
  • lopată.

Elaborarea unei scheme de plantare

Niciun proiect de grădinărit nu se poate desfășura fără o schemă de plantare. De reținut: datorită schemei de plantare, fiecare floare va avea locul ei și un spațiu bine determinat unde să se dezvolte. Aceasta nu trebuie omisă!

Comandarea materialului săditor de la comercianți acreditați

Pe lângă unelte și o schemă de plantare realizată cu simț de răspundere, comandarea materialului săditor reprezintă un alt pas important. Cei de la GrădinaMax au experiență de peste 10 ani în comercializarea materialului săditor de calitate. Toate produsele au certificat de garanție, sunt selectate și examinate de specialiști agronomi. Pe site-ul GrădinaMax există o gamă variată de flori perene, de la soiuri de primula până la Iris germanica, dalii, trandafiri și căldărușe.

Pregătirea atentă a solului

Plantarea corectă a florilor perene ține de o pregătire corespunzătoare a solului. Specialiștii GrădinaMax recomandă soluri cu textura mijlocie, acestea fiind suportate bine de majoritatea soiurilor de flori perene. Solul în care vor fi plantate florile trebuie să fie bine drenat.  Rădăcinile nu au voie să stea în pământ umed deoarece se vor usca și planta nu va ajunge la maturitate. Solul va fi mărunțit cu grijă, apoi se va face o afânare superficială precum și o nivelare.

Plantarea propriu-zisă a florilor perene

Dacă schema de plantare nu corespunde așteptărilor, acum este momentul propice de a face modificări, chiar după primirea materialului săditor și citirea broșurilor agrotehnice. Dacă acești pași au fost bifați, tot ce mai rămâne de făcut este plantarea florilor perene.

Pentru rezultate excelente în materie de grădinărit, un furnizor profesionist de material săditor și flori perene este GrădinaMax. Toți cei care plasează comenzi acum beneficiază de reduceri pe tot parcursul anului, asistență telefonică specializată, precum și o politică de retur serioasă.

 

 

 

Adauga un comentariu