Actualitate

Plante care te feresc de raceala si alergii. Ar trebui sa le ai si tu in dormitor

Publicat: 21 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plante care te feresc de raceala si alergii. Ar trebui sa le ai si tu in dormitor
Plante care te feresc de răceală

Plante care te feresc de răceală. Răcelile şi alergiile sunt tot mai frecvente în această perioadă, așa că foarte important este să trăim într-un mediu curat. Dar cum am putea orea să ţinem bacteriile la distanţă? Ei bine, cu ajutorul plantelor care oxigenează aerul din orice încăpere. Specialiştii au descoperit că, ţinute în dormitor, anumite plante ne protejează de răceală și alergii.

Plante care te feresc de răceală

Numeroase studii au demonstrat care sunt beneficiile plantelor pentru organism. Acestea pot reduce insomnia, stresul şi pot îmbunătăţi starea de spirit. Pe lângă toate aceste elemente esenţiale, anumite plante luptă împotriva răcelilor. Astfel, ele ţin la distanţa microbii, care sunt la tot pasul în această perioadă.

În cele ce urmează vă vom prezenta cinci dintre plantele care ţin răceală la distanţă.

1. Areca. Poate ai şi tu această plantă în locuinţă, fără să ştii cât de importantă este aceasta pentru sănătate. Folosită mai mult că planta decorativa, areca are rolul de a elimina substanţele poluante din orice încăpere. Această plantă nu numai ca tine răceala la distanţă. Dacă deja te confrunţi cu simptomele asociate acestei afecţiuni, areca îţi desfunda simţurile. Ba chiar, te ajută să respiri mult mai bine, tocmai pentru că eliberează umezeală în aer.

2. Aloe vera. Din aloe vera pot fi obţinute o mulţime de loţiuni şi creme, însă această plantă te poate ajuta doar prin simpla ei prezență. Ea eliberează în mod constant oxigen, îmbunătăţeşte calitatea aerului şi elimină microbii.

Plante care purifică aerul

3. Iedera nu este doar o plantă de exterior, ci poate fi ţinută şi în interiorul locuinţei. Aceasta reuşeşte să elimine mucegaiul din orice încăpere în doar 12 ore, evitând astfel apariţia problemelor respiratorii.

4. Spathiphyllum. După denumire sigur nu o cunoşti, dar aspectul îţi este cu siguranţă familiar. Această plantă a intrat în mai toate casele românilor şi efectele sale pentru organism sunt spectaculoase. Spathiphyllum te ajută să ai un aer mereu proaspăt în cameră şi elimină substanţele nocive.

5. Planta păianjen elimină 90% din toxinele din dormitor în doar 2 zile. Aceasta este de mare ajutor mai ales în cazul persoanelor ce suferă de alergii.

Adauga un comentariu