Sport

Planul adoptat de UEFA, privind competițiile interne, ar putea fi anunțat la jumătatea lunii mai

Publicat: 04 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Planul adoptat de UEFA privind competițiile interne ar putea fi anunțat la jumătatea lunii mai

Scenariul adoptat poate fi anunțat la jumătatea lunii mai. Aceste eforturi s-au concretizat prin crearea a două grupuri comune de lucru, dedicate opțiunilor de calendar sportiv precum și consecințelor regulamentare, legale și financiare ale unei potențiale extinderi a termenului de finalizare pentru competițiile sezonului 2019/2020 după data de 30 iunie 2020.

Posibilitatea reluării competițiilor, după finalizarea competițiilor naționale

Cele două grupuri au avut mai multe ședințe de analiză și au ca obiectiv esențial „finalizarea competițiilor în mod natural”. Astfel, activitatea lor este concentrată acum pe scenarii care acoperă lunile iulie și august 2020, incluzând posibilitatea reluării competițiilor UEFA după finalizarea competițiilor naționale.
Gestionarea integrată a calendarelor este imperios necesară pentru că finalizarea sezonului 2019/2020 trebuie corelată cu începutul următorului sezon, care poate fi afectat de această extindere a termenului după 30 iunie 2020. Urmărind îndeaproape evoluția situației, grupurile de lucru vor indica „pe cât de curând posibil, în mod ideal la jumătatea lunii mai, care dintre planurile de finalizare a sezonului poate fi adoptat”, se arată într-un comunicat publicat de FRF pe site-ul oficial.

Adauga un comentariu