Actualitate

Planul lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban pentru evitarea măsurilor de austeritate

Publicat: 09 mai 2020

Guvernul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis încearcă cu orice preţ să scape de scenariul negru şi să găsească soluţii, astfel încât să nu se pună problema unei austerităţi.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban spun că este „necesară o finanţare bună a deficitului bugetar, pentru ca să nu trebuiască luate apoi măsuri de austeritate”, ce vor afecta milioane de români.

Cei doi spun că este vital că România să atragă banii necesari din fonduri europene sau să-i împrumute cu dobândă redusă.

Este pentru prima dată când preşedintele României, Klaus Iohannis, foloseşte cuvântul „austeritate”.

Plan de evitare a măsurilor de austeritate

Un posibil plan pentru evitarea măsurilor de austeritate se referă la:

– reducerea salariilor bugetarilor, însă guvernul Orban nu doreşte această măsură, mai ales că este an electoral

– mii de români ar putea fi afectaţi, spre exemplu cei care sunt detaşaţi de la privat la stat, ei şi-ar putea pierde locul de muncă, iar salariile „nesimţite” ar putea dispărea

– firmele create de administraţiile locale ar putea să dispară, cum este cazul Primăriei Capitalei care, în 2017, a înfiinţat 10 firme

– se ia în calcul şi impozitarea sau reducerea pensiilor speciale

Comentarii
  • 1.Cu cat ar ajuta reducerea?N-ar fi nimic pentru economie.A mai facut Boc-Petrov,aceasta miscare proasta.
    2.De ce sunt detasati de la privat la stat,mai ales ca vin cu salariile cele mai mari?A se redefini detasarea,sunt oameni care obtin prelungire dein 6 in 6 luni si stau ani de zile cu 2,3,servicii la stat.De Ce?
    3.De ce sa desfiintezi firme care sun profitabile acum?
    4.impozitarea au promis-o demult

  • FRICOSILOR, impozitați tot ce înseamnă IT, companiile MULTINAȚIONALE sa plateasca în ROMÂNIA taxele pentru profiturile pe care le realizează și ocupațiva de susținerea MUNCITORILOR ROMANI CARE PLEACĂ CA SCLAVI ÎN GERMANA, AUSTRIA, MAREA BRITANIE sa obțină CONTRACTE DE MUNCA CU CONDIȚII EUROPENE NU AFRICANE. DACĂ VOR CÂȘTIGA UN SALARIU CORECT ACESTA VA FII CHELTUIT ÎN ROMÂNIA PENTRU SUSȚINEREA ECONOMIEI.

Adauga un comentariu