Magazin

Pleci în concediu cu mașina? Treci mai întâi pe la un service auto!

Publicat: 22 iul. 2021

Vara este cel mai potrivit anotimp pentru o vacanță cu mașina, indiferent de destinație. Fie că alegi să călătorești în țară sau în străinătate, cu mașina te poți bucura de libertate și poți să îți organizezi timpul așa cum îți dorești. Te poți abate de la traseu dacă îți dorești să vezi și alte obiective turistice pe care nu le aveai pe listă, te poți odihni când vrei și nu trebuie să depinzi de alte persoane.

Dacă ai planificat și tu o vacanță cu mașina vara aceasta, înainte de porni la drum, îți recomandăm să treci pe la un service auto Bragadiru BRO CARS SOLUTIONS pentru o verificare amănunțită. Chiar dacă mașina pare în stare bună, niciodată nu se știe ce probleme ascunse pot exista și nu îți dorești ca vacanța să fie întreruptă. Indiferent dacă ai nevoie de service auto Opel, BMW, VW, Ford, Dacia, Audi sau orice altă marcă de mașină, la Bro Cars Solutions găsești cele mai bune servicii. În continuare, îți prezentăm ce ar trebui să verifici înainte de a porni la drum!

  1. Frânele

Dacă nu ai mai schimbat de ceva timp plăcuțele și dacă nu ai mai verificat sistemul de frânare per total, este timpul să mergi la un service auto. Mai ales la drum lung, frânele neaerisite, conductele cu lichid de frână care picură și plăcuțele de frână tocite îți vor da bătăi de cap și te pot pune în pericol. De aceea, sistemul de frânare trebuie verificat înainte de a pleca la drum.

  1. Lichidele mașinii

Lichidul de răcire, uleiul de motor, lichidul de parbriz și celelalte lichide ale mașinii trebuie să aibă un nivel optim tot timpul și mai ales înainte de porni cu mașina la drum lung. Când pleci în vacanță, mașina este de obicei plină de bagaje, ceea ce forțează puțin motorul, în condițiile în care va fi și aerul condiționat pornit. De aceea, este important ca lichidul de răcire să fie la nivelul optim, iar uleiul să aibă o consistență bună.

  1. Anvelopele

Nu doar presiunea trebuie verificată, dar și starea anvelopelor. Trebuie să le inspectezi vizual pentru a te asigura că nu au defecte sau că nu ai diverse obiecte înfipte (cuie, pioneze, cioburi de sticlă sau altele). De asemenea, este important să vezi și starea anvelopei per total, dacă mai are suficientă cale de rulare (poți face testul cu moneda de 50 de bani).

  1. Sistemul de climatizare

Nu ți-ai dori să mergi sute de kilometri fără aer condiționat, mai ales pe caniculă, așa că este cel mai bine să lași specialiștii în domeniu să îl verifice atent. De asemenea, în fiecare an trebuie să îl și igienizezi. Nu este suficient să schimbi doar filtrele, deoarece mucegaiul și bacteriile se pot infiltra în tot sistemul de climatizare. Astfel, vei scăpa și de mirosurile neplăcute din habitaclu.

  1. Sistemul de iluminare

Nu în ultimul rând, trebuie să verifici sistemul de iluminare. Farurile, semnalizarea, proiectoarele de ceață și stopurile trebuie să se afle în stare perfectă și nu doar teama de amendă ar trebui să te motiveze să le verifici, dar mai ales siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.

Așadar, înainte de a pleca în concediu, te sfătuim să mergi la Bro Cars Solutions pentru o verificare amănunțită a mașinii.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/8czDAmtXdfs

Adauga un comentariu