Local

Plenul Consiliului Local aprobă bugetele pentru șapte instituții importante din Iași – LIVE VIDEO, UPDATE

Publicat: 27 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plenul Consiliului Local aprobă bugetele pentru șapte instituții importante din Iași - LIVE VIDEO UPDATE
Ședință importantă la Palatul Roznovanu

Plenul Consiliului Local este reunit astăzi, 27 februarie 2023, pentru a supune votului peste 50 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cele cu privire la aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru Servicii Publice Iași S.A, Termo-Service S.A, Eco-Piata S.A , Compania De Transport Public S.A., Salubris S.A, Citadin S.A dar și bugetul pentru Tehnopolis S.R.L.

UPDATE10: Proiectele 32, 33, 34, 35 au fost adoptate.

Proiectul 36 a fost retras.

Proiectele 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 au fost adoptate.

Proiectul 52 a fost retras.

Proiectul 53 a fost adoptat.

Proiectul C1 a fost adoptat.

UPDATE9: Proiectele 25, 26, 27, 28, 29, 30 au fost adoptate.

Dr. Bogdan Iliescu, despre proiectul 31: „Spitalul CFR are niște oameni de mare calitate. Motivul pentru care este necesar ca Primăria să preia spitalul, este ca performanţa și capacitatea de a ţine pasul cu dezvoltările, capacitatea lui este mult mai bună atunci când comunicarea cu patronajul este una de calitate. Cred că am demonstrat inclusiv noi ca și Consiliul Local că putem să avem grijă. Cred că ne putem ocupa mai bine. Vă rog să nu uitați în următoarea perioadă o parte importantă din fondurile europene se îndreaptă spre medicină. Le putem oferi astfel și condiții mai bune”.

Mugurel Laicu (PSD): „Eu apreciez discursul domnului doctor. Eu merg inginereşte. Este o expertiză tehnică? Altfel ne aruncăm într-un bazin fără apă. Nu știu dacă bugetul local mai.poate duce încă un spiral în spate”.

Primarul Mihai Chirica: „Cheia discuției este oportunitatea. Opțiunile nu sunt foarte numeroase. Municipiul Iaşi coordonează 2 spitale mari. CFR din punctul meu de vedere este un alt spital care a avut un regim special, opțiunile au fost destul de puține. Există niște reguli destul de stricte privind preluarea. Nu intenționăm s-a schimbat mecanismul de management de acolo. Nu intenționăm să ne băgăm nici în problematica șefilor de clinică. Ne dorim doar să fim un partener pentru a ajuta în privinţa finanțărilor. Cred că este oportun, le punem veni în sprijin”.

Bogdan Crucianu (PSD): Grupul PSD se va abține de la votul acestui proiect.

Proiectul 31 a fost adoptat. Spitalul CF va fi preluat de Primăria Municipiului Iași.

UPDATE8: A fost luată o pauză!

UPDATE7: Proiectele 11, 12 au fost adoptate.

Bogdan Crucianu (PSD), despre proiectul 13: „În continuare găsim pe străzile din Iași câini care atacă copii. Pe strada Brândușa acum o săptămână am fost pus în situația în care vreo 7 câini au sărit pe mine”.

Cătălin Neculau, director Salubris: „Am început o campanie în această primăvară. Noi am început această acțiune cu sprijinul Primăriei Iaşi. Facem o acțiune de conștientizare și sterilizare a câinilor cu aparținători. Padocul de la Tomești are 1200 de exemplare canine. Ne dorim să creștem confortul cetățenilor”.

Proiectele 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 au fost adoptate.

UPDATE6: Proiectul 6 a fost retras.

Proiectele 7, 8 au fost adoptate. Grupul USR s-a abținut de la vot în ceea ce privește proiectul 8.

Proiectul 9 a fost respins, după ce USR s-a abținut de la vot, iar PSD a votat împotrivă. Astfel, bugetul Tehnopolis a picat.

Proiectul 10 a fost adoptat.

UPDATE5: Proiectele 1, 2 au fost adoptate.

Proiectul 3 a fost adoptat. Grupul USR s-a abținut votului.

Proiectul 4 a fost adoptat.

Ovidiu Laicu (PSD) despre proiectul 5:

„Am analizat și eu bugetul de la Eco Piaţa. Întreb ce s-a schimbat anul acesta în buget față de 2021, 2022. Totul este identic. Nu văd ca Primăria să se ocupe și să fie interesată de schimbarea codului CAEN. Ne dorim să știm cum o mai păstrăm. Unul dintre membri Consiliului de administrație este un experimentat conducătorul auto. Nu putem să avem pretenții să redreseze piaţa. Grupul PSD dorește revitalizarea pieței Dacia. Practic nu se întâmplă nimic. În aceste condiții nu cred că putem face doar cu Radu Botez. Avem nevoie de mai multe persoane pentru a îmbunătăți piaţa”.

Iulian Nicolau (USR): „Constat că în cadrul Consiliului Local politizăm zacusca. Subiectul este cu Eco Piaţa, încurajez dezvoltarea”.

Mihai Gavril (PSD). „Am fost într-o vizită de lucru în piaţa Alexandru, hala arată impecabil. Sunt și lucruri foarte bune”.

Radu Botez, director interimar Eco Piaţa: „Cred că este în interesul orașului votarea bugetului. Acesta este net diferit. Eco piaţă a generat profit anul trecut. Bugetul Eco Piaţa este semnat chiar de un membru USR”.

Proiectul 5 a fost adoptat cu 14 voturi pentru. USR și 4 membri PSD s-au abţinut.

Daniel Juravle, viceprimarul Iașului: „Sunt surprins de votul celor de la USR. Nu caut să justific votul vostru de abținere dar sunt mirat pentru ca ar trebui sa acționăm într-un mod constructiv. Deosebirea faţă de ceilalți ani este că acum se va face. Anul acesta avem convingerea că se vor găsi soluții de îmbunătățire a pieţei”.

Bogdan Crucianu (PSD): „Bugetul este de 275 de mii de lei, din acest motiv ne-am abținut de la vot”.

Iulian Hușanu (USR): „Ne facem că uităm ce am primit anii trecuți. Eco Piața trebuie să devină o societate care poate accesa fonduri europene”.

Cezar Baciu, viceprimarul Iașului: „Cel mai.mare ajutor pentru aceste societăți este sa oferiți un vot pentru”.

UPDATE4: Bugetul pentru Compania de Transport Public Iași a fost retras (proiectul 6).

Începe votul pentru restul proiectelor!

UPDATE3: Bogdan Crucianu (PSD) cere retragerea proiectului 52.

UPDATE2: Întrebat dacă este în regulă propunerea privind amplasarea clădirii Operei Naţionale în zona Copou.

„Amplasamentul pentru Operă în zona Copou este una dintre cele mai bune zone. Nu are probleme de natura juridică și nu comportă nici un fel de alt impediment. Copoul nu mai are nici o sală de spectacole”, a răspuns primarul Mihai Chirica.

UPDATE: Şedinţa ordinară a început cu secțiunea de interpelări. În ceea ce privește proiectul de hotărâre cu numărul 52, cetățenii susțin faptul că nu se opun proiectului, dar consideră necesară respectarea proiectului inițial și verificarea în detaliu a problemelor existente. În același timp, aceștia susțin faptul că noua construcție ar aduce un deserviciu cetățenilor care locuiesc în zonă.

 

Adauga un comentariu