Actualitate

Plenul Senatului a respins educaţia sexuală fără acordul părinţilor

Publicat: 22 iun. 2021
Ședință comună a deputaților și senatorilor
Plenul Senatului a respins marţi, 22 iunie, cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii privind educaţia sanitară

Plenul Senatului a respins marţi, 22 iunie, cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii privind educaţia sanitară. USR-PLUS susţinerea introducerea educaţiei sexuale în şcoli, ca materie separată, fără solicitarea acordului părinţilor.

Legea a fost adoptată din nou în forma iniţială. Potrivit Antena 3, legea a fost votat de 68 de senatori, din 92 prezenți. Au existat 29 de abțineri, 1 vot împotrivă, iar doi senatori au ales să nu voteze. Disciplina se va numi „educație sanitară”, iar cei care doresc sa ia parte la curs trebuie să facă o cerere în acest sens. De asemenea, forma votată de parlamentari este cea în care este nevoie de acordul scris al părinților pentru ca elevii să participe la ore.

Legea merge la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională în acest caz.

Educația sexuală în școli. Masturbarea timpurie la copiii de 0-4 ani, prima experiență sexuală la 9-12 ani

Recomandările OMS pentru Europa, privind educația sexuală în școli, pe care se va baza și educația sexuală în școlile din România, fiind un cadru pentru factorii de decizie politică din Europa, sunt unele surprinzătoare dacă ne uităm la categoria de vârstă.

Astfel, conform citării făcute de către jurnalista Oana Zamfir, la Antena 3, în emisiunea ”Obiectiv”, iată ce vor învăța copiii, începând de la categoria de vârstă 0-4 ani:

”Copii 0 – 4 ani: bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp, masturbarea timpurie, descoperirea corpului și a organelor genitale proprii, plăcerea apropierii fizice- parte normală în viața fiecărui om, tandrețea și apropierea fizică- modalitate de exprimare a dragostei și afecțiunii.

Copii 4 – 6 ani: bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp, masturbarea timpurie, consolidarea identității de gen, învățat să vorbească despre aspecte privind sexualitatea.

Copii 6 – 9 ani: dragoste, îndrăgostire, tandrețe, sexul pe Internet, bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp (masturbarea, auto-stimularea).

Copii 9 – 12 ani: prima experiență sexuală, orientarea sexuală, comportamentul sexual al tinerilor, dragoste, îndrăgostire, plăcere, masturbare, orgasm, diferențe între identitatea de gen și sexul biologic.

Copii 12 – 15 ani: așteptările de rol și comportamentele de rol în legătură cu excitația sexuală și diferențele de gen, identitatea de gen și orientarea sexuală, modul în care să se bucure de sexualitate în mod corespunzător, prima experiență sexuală, plăcere, masturbare, orgasm.”

Dan Barna: Himere medievale ale părinților

”Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților. Copiilor sunt viitorul acestei țări, iar cei care trăiesc încă în Evul Mediu pot să-și asume lucrul ăsta, dar să-și asume retragerea copilului, nu statul să vină să spună copiii au dreptul la educație sexuală și doar părinții cărora le pasă de cu adevărat de copii pot să-și ducă copiii la oră.” spunea Dan Barna.

Comentarii
  • Dan Barna sa i invete copii lui sa se masturbeze eu nu mi trimit copilul la scoala sa invete tehnici de masturbare despre placerile carnale si comunitatile rainbow. Asa e si normal sa se ceara acceptul parintilor cine doreste nu are decat.

  • Poate i invata si zone erogene poate au si aplicatii practice cu se atinge dna profa si ale jegosenii NU VA ESTE RUSINE DE SCARBOSENIILE ASTEA AU NEVOIE COPII DE CE NU I INVATATI PERICOLELE BOLILOR CU TRANSMISIE SEXUALA DE CA NU SE IMPLICA PREOTII SA SPUNA CE INSEAMAN CURATENIE TRUPEASCA MIJLOACE DE PROTECTIE SI PREVENIRE A SARCINILOR NEDORITE. Bine macar ca se cere acceptul parintilor

  • Da despre pudoare, rusine retinere reguli de comportament in public de ce nu se invata. E ok asa sa ti prezinti tu ula n clasa sa zici tu cum ti o freci asa si ce placere ti face tie si dna ce sa faca sa ti arate cum si pe unde sa te mai atingi si cum? Veniti va in fire boraturi ordinare jeguri parvenite cate chanele a vandut boratura aia de udrea cate silicoa n si n creier vinde borfa de bianca o sa reziste poporul asta la parvenirea voastra. nemernici ordinari voi si eba cu etnobotaniciele n bot. Nu aveti bun simt frica de Dumnezeu si fibra morala. Si preotii se impopotoneaza n vesminte aurite isi canta unii altora cat servesc ei tara si in paralel isi fac spitale proprii gradinte si scoli separate pleava asta care le cumpara lumanarile si pomelnicile sa stea deoparte cu toate scarnaviile si noi prea curatii ne facem universul nostru. RUSINE BLESTEMATI SA FITI NU CREDETI IN CARTEA AIA SFANTA NIC CAT UN MAHOMEDAN.

  • Breaking News: Poliția de Moravuri a surprins un golan de doi ani, scăpat de sub supraveghere, gol pușcă în cărucior, făcând labă în văzul lumii. Oamenii legii au vrut să-l rețină, dar acesta a început să țipe și a amenințat că dacă nu se liniștesc îi ia și pe ei la rangă.

Adauga un comentariu