National

PMP, apel către Guvern: „România arată cum nu se poate mai rău!“

Publicat: 26 nov. 2020
Președintele PMP, Eugen Tomac
Președintele PMP, Eugen Tomac

Reprezentanții PMP lansează un apel la Guvernul Ludovic Orban și cere măsuri pentru a salva cât mai multe vieți și să reanalizeze deschiderea școlilor.

PMP susține că la 9 luni de la apariția primul caz de coronavirus, „România arată cum nu se poate mai rău”.

„La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, România arată cum nu se poate mai rău: nu mai putem interna la ATI, pacienții sunt transferați dintr-o localitate în alta pentru a putea fi tratați, în vreme ce, în multe spitale din țară, bolnavii stau ore întregi pe holuri, pe paturi improvizate sau pe scaune și primesc oxigen, în zona de triaj, spun autoritățile care nu par foarte mișcate de imaginile șocante și vorbesc, senin, despre o supraaglomerare normală, în aceste zile, în care numărul infectărilor, deși în ușoară scădere, este în continuare destul de mare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PMP.

PMP: „58% dintre IMM-uri sunt în pragul falimentului“

Reprezentanții formațiunii susțin că acum cadrele medicale sunt tot mai epuizate și fac apel la voluntari să vină în sprijinul lor și că încă nu avem o campanie națională explicită de informare prin care fiecare cetățean să știe ce trebuie să facă în momentul în care are simptome de COVID 19 sau a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

„La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, aflăm că 20 de milioane de măști de pe piața au fost neconforme, iar acestea au fost comercializate inclusiv în farmacii. La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, 58% dintre IMM-uri sunt în pragul falimentului și spun că mai au bani de supraviețuie pentru 1-2 luni, în ciuda sprijinului pe care l-au primit. Singura veste bună, dacă poate fi considerată așa, la 9 luni de la primul caz de coronavirus din țara noastră: de la începutul pandemiei și până acum 313.885 de români s-au vindecat de COVID 19”, se mai arată în postare.

PMP cere Guvernului să ia măsuri urgente pentru a salva cât mai multe vieți

PMP face apel la Guvern să treacă la măsuri urgente pentru a salva cât mai multe vieți și cere Executivului să pregătească din timp campania de vaccinare anti-COVID 19.

PMP cere Guvernului să facă publice rezultatele controalelor efectuate la secțiile ATI din țară și să anunțe măsurile pe care le va lua pentru a preveni tragedii precum cea de la Piatra Neamț și să să reanalizeze deschiderea școlilor, cel puțin în zonele în care nu există o rată mare de infectare.

De asemenea, formațiunea cere Guvernului să întocmească Planul Național de Redresare și Reziliență astfel încât să susțină cu precădere domeniile grav afectate de pandemie.

Cer adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300

PMP a cerut convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a articolelor 49 și 50 care reglementează pensiile speciale ale parlamentarilor.

Pe fondul valului de populism şi ipocrizie generat de PSD şi USR – PLUS, care au anunţat demisia mai multor parlamentari pentru a nu beneficia de pensii speciale, Partidul Mişcarea Populară i-a solicitat astăzi lui Marcel Ciolacu, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi proiectul iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat.

Adauga un comentariu