Local

PMP cere urgent MAI crearea unui portal cu informații în timp real despre Covid-19

Publicat: 01 apr. 2020

PMP îi cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să creeze urgent, prin Grupul de Comunicare Strategică, un portal pe care să fie afişate, în timp real, informaţii detaliate despre persoanele aflate în izolare, carantină, infectate cu COVID-19 şi decedate – la nivel de judeţ, localitate, stradă sau cartier.

„Ţinând cont de înrăutăţirea situaţiei la nivel naţional, numărul persoanelor infectate fiind în continuă creştere, vă solicităm să creaţi, în cursul acestei săptămâni, un portal pentru prezentarea în timp real a statisticilor legate de incidenţa coronavirusului COVID-19”, precizează liderul PMP, Eugen Tomac, într-un comunicat de presă.

În opinia acestuia, „cetăţenii au dreptul să ştie, în timp real, care este numărul persoanelor infectate din comunitatea în care locuiesc pentru a lua din timp măsuri şi mai drastice de protecţie”.

De asemenea, PMP recomandă ca în Bucureşti, în municipii şi oraşe mari din ţară să se menţioneze strada sau cartierul unde există cetăţeni infectaţi cu COVID 19.

Portalul ar trebui să conţină informaţii (statistici), în timp real, privitoare la numărul persoanelor infectate şi judeţele şi localităţile de provenienţă; numărul deceselor, informaţie însoţită de vârsta acestora, data decesului şi localitatea şi judeţul de provenienţă; numărul celor recuperaţi. Aceleaşi reguli ar trebui să fie aplicate şi pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare, se arată în comunicat.

„În aceste zile, transparenţa şi informarea precisă a cetăţenilor poate ajuta la salvarea de vieţi. Avem nevoie de implicarea tuturor cetăţenilor în combaterea cât mai eficientă a acestui inamic invizibil, prin urmare vă adresăm solicitarea de a da curs propunerii noastre”, încheie Eugen Tomac, preşedintele PMP.
Comentarii
Adauga un comentariu