Actualitate

PNL a decis în unanimitate ca Nicolae Ciucă să fie propunerea de premier din partea liberalilor! Va fi un Guvern minoritar cu susținerea PSD din Parlament

Publicat: 21 oct. 2021
Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă și-ar putea asuma proiectul de lege pentru certificatul verde

A fost cea mai scurtă şedinţă din PNL. În doar 5 minute, liberalii au decis în unanimitate ca Nicolae Ciucă să fie propunerea de premier. Așadar, liberalii au votat şi faptul că formaţiunea politică va avea un Guvern minoritar cu susţinere în Parlamentul României. Liberalii i-ar mai lua la Guvernare pe cei din UDMR care au fost alături de aceștia.

În schimb, cei din USR nu ar dori să voteze în Parlament un Guvern format în exclusivitate de PNL și UDMR. Aceștia se vor abține. Deci singura soluție pentru cei din PNL ar fi o susținere din partea celor de la PSD.

Nicolae Ciucă a fost votat în unanimitate drept propunerea de premier din partea PNL

Ședința a fost una scurtă, a durat aproximativ 5 minute semn că decizia era luată, formal, deja. Așadar, cu un vot în unanimitate, Nicolae Ciucă va fi propunerea de premier din partea celor din PNL. Totuși, o noutate reprezintă faptul că PNL a votat și menținerea unui Guvern minoritar alături de cei din UDMR. Așadar, cum cei din USR au declarat, pe surse, că nu susțin un Guvern minoritar, singura variantă viabilă pentru votul din Parlament este o negociere cu PSD.

Propunerea pe care BPN o va înainta va fi anunţată de președintele Florin Cîțu. Domnia sa vă face propunerea şi vă va da toate detaliile. BPN va lua această decizie. Nu vom lua noi doi decizia. L-ați întrebat pe Nicolae Ciucă? Aşteptam ora 10, la 11 plecăm la Cotroceni cu un mandat clar. Ne dorim să se termine cât mai repede criză politică. PNL nu pleacă fără o soluţie clară. a declarat Lucian Bode.

În replică Gheorghe Flutur a declarat cam acelaşi lucru şi că presa trebuie să mai aibă răbdare incă o oră pentru a afla propunerea PNL pentru funcţia de premier al României:

PNL este un partid pragmatic şi dorim rezolvarea problemelor. Se va finaliza BNP iar președintele va da numele. Ne dorim să finalizăm această criză. Avem probleme cu punerea în aplicare în PNRR, cu facturile romanilor cu pandemia. Mai aşteptaţi o oră să fie ceva oficial. a declarat Gheorghe Flutur, înaintea ședinței din PNL

Marcel Ciolacu nu ar vrea un Guvern minoritar cu susținere în Parlament

Recent, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu ar susține un Guvern minoritat în Parlament. Totuși, declarația liderului social democrat a fost mai nuanțată decât precedentele. De altfel, surse politice au declarat faptul că PSD îi vor susține din Parlament pe cei din PNL:

România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un Guvern minoritar. Într-o zi, în România au fost mai multe decese decât în toată Uniunea Europeană. Voi ieşi cu o declaraţie clară după Biroul Permanent şi după negocieri. a declarat Marcel Ciolacu.
Adauga un comentariu