Actualitate

PNL a suspendat ședința. Anca Dragu de la USR, președintele Senatului, a preluat-o

Publicat: 09 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PNL a suspendat ședința. Anca Dragu de la USR președintele Senatului a preluat-o

În urma unui scandal în Plenul Parlamentului, la moțiunea de cenzură, Partidul Național Liberal a suspendat ședința. Astfel, Anca Dragu, președintele Senatului a preluat-o și moțiunea continuă să fie citită.

„Nu se poate vota în condiţiile astea. Dle Roman, vă rog să o lăsaţi pe dna Dragu să vorbească. Vă rog să constatăm că suntem în afara articolului 14, alin 2. Preşedintele Senatului trebuie să conducă şedinţa. Dle Roman, sunteţi vicepreşedinte, vă rog să nu mai faceţi un abuz, lăsaţi-o pe dna Dragu să conducă şedinţa”, a spus Moşteanu.

Președintele Senatului a preluat conducerea ședinței

Anca Dragu a preluat conducerea şedinţei. Ionuţ Moşteanu a cerut din nou suplimentarea ordinii de zi cu stabilirea calendarului. Locul lui Florin Roman a fost luat de Cristina Prună.

„Legat de comisia de anchetă propusă de grupul PSD, suntem de acord şi dorim ca funcţionarea şi activitatea ei să înceapă cât mai curând. Marţi e ziua cea mai potrivită să accelerăm acest proces. Tot atunci e ziua în care trebuie să se voteze şi moţiunea, fie că vrem sau nu. Aşa spune Constituţia”, a declarat George Simion.

Au fost 117 voturi pentru şi 216 împotriva propunerii lui Ionuţ Moşteanu.

„Se vede că s-a creat din nou USL”, a spus acesta.

269 de parlamentari, prezenți la citirea moțiunii de cenzură

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Roman, căruia preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, i-a delegat atribuţiile pentru această şedinţă.

Florin Roman a spus că, potrivit regulamentului, şedinţele sunt conduse alternativ de preşedinţii Camerelor sau de înlocuitorii acestora.

Roman a anunţat că la şedinţă sunt prezenţi 269 parlamentari.

Anca Dragu, despre incidentul cu Florin Roman

Președintele Senatului, Anca Dragu, l-a acuzat pe Florin Roman de încercare de a  uzurpa conducerea şedinţei plenului reunit în care s-a citit textul moțiunii de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR.

„Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, este ceva de neimaginat, dumnealui se ţinea efectiv de microfon”, a declarat, șefa Senatului.

Anca Dragu a ținut să afirme că NU se aștepta la așa ceva.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind luat cu forța de la tribună. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Cei din USR PLUS și AUR au spus că potrivit Regulamentului, Roman este doar un locțiitor cât timp șeful Camerei este absent, astfel că ședința trebuie condusă de președintele Senatului.

„Bă mafiotule, nu auzi când vorbesc cu tine?”, i-au strigat parlamentari AUR lui Roman, cerându-i să dea microfonul Ancăi Dragu.

 

Adauga un comentariu