Actualitate

PNL își asumă răspunderea în Parlament pe recursul compensatoriu

Publicat: 02 dec. 2019

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că liberalii își vor asuma răspunderea în Parlament pe un pachet legislativ care cuprinde abrogarea recursului compensatoriu, prorogarea pensionării anticipate a magistraților, dar și alte măsuri în domeniul justiției. În momentul în care Guvernul își asumă răspunderea, opoziția poate veni cu o moțiune de cenzură.

”Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM.

Această corectare a legislației pe Justiție este necesară CÂT MAI URGENT pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situației din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”, scrie Raluca Turcan.loading...

Comentarii
  • Dar faptul ca euro creste, dolarul creste indicele Robor creste … nu vi-l asumati (guv. Orban)??
    De ce ati pus un P A M P A L A U la finante care stie numai sa-si faca selfie si sa se planga de gaurile gasite prin minister? … Voi si el in primul rand sunteti vinovati pentru prabusirea economica a ROMANIEI.

Adauga un comentariu