Sport

Poli Iași se duelează cu Sepsi, „o echipă croită pentru a ajunge în play-off”, spune Daniel Pancu

Publicat: 16 oct. 2020

Poli Iași primește, în etapa a 7-a a Ligii 1, vizita lui Sepsi , o echipă care a fost învinsă numai de U Craiova în acest sezon. Ambele formații au acumulat 9 puncte până în acest moment, însă Sepsi are golaveraj +1, în timp ce Poli are golaveraj negativ, -3

De la numirea lui Daniel Pancu în funcția de antrenor principal, Andrei Cristea și colegii săi au arătat poftă de gol, deși nu s-au descurcat tocmai bine în apărare. Astfel, în momentul de față, Poli Iași se clasează pe poziția a 3-a în topul echipelor care au marcat cele mai multe goluri (9), după CS U Craiova și FCSB, depășind-o chiar și pe campioana în exercițiu, CFR Cluj (6).

Spre deosebire de elevii lui Pancu, care au câștigat 3 meciuri și s-au văzut învinși în tot atâtea dăți, trupa din Sfântu Gheorghe a obținut același număr de puncte prin cele 2 victorii și cele 3 remize. Conform estimărilor de pe transfermarkt.com, lotul ardelenilor valorează (8.63 milioane de euro) aproape dublă față de cel al oaspeților (4.75 milioane de euro) pe care îi vor găzdui în meciul de sâmbătă.

Oaspeții sunt favoriți în acest meci, însă cotele sunt extrem de apropiate, mai exact Sepsi – 2.62, respectiv Poli Iași – 2.75 , după cum indică portalul de comparație al cotelor de la pariuri. Acest lucru a fost admis și de Daniel Pancu la conferința de presă premergătoare meciului.

Avem mulți jucători accidentați. Mă așteptam, pentru că mulți veneau după câteva luni de inactivitate. Eu sunt mulțumit de dorința și atitudinea jucătorilor, chiar dacă avem probleme importante.

Vom înfrunta o echipă croită pentru a ajunge în play-off, o echipă cu condiții foarte bune și salarii mult mai mari decât ale noastre. Sper să fiu inspirat sâmbătă și să avem o replică bună. Plecăm cu șansa a doua, avem cinci jucători accidentați„, a declarat antrenorul lui Poli.

Plusul de care ar putea beneficia gazdele ar putea fi unul neașteptat. Leo Grozavu a recunoscut că echipa sa a avut mari probleme de exprimare în ultima partidă din Liga 1, câștigată pe teren propriu, în fața nou-promovatei FC Argeș, din cauza terenului:

Ne-am chinuit, pentru că a plouat foarte mult iar terenul a fost foarte moale. La televizor nu s-a văzut asta, nu a fost ușor, a fost foarte mult de muncă,” a spus antrenorul lui Sepsi după acel meci. Prognoza meteo pentru ziua meciului prezintă 90% șanse de ploaie, așa că terenul se va prezenta în condiții similare cu cele pe care Grozavu le-a reclamat.

Pauza pricinuită de acțiunea echipei naționale a fost una binevenită pentru ieșeni, întrucât moralul echipe scăzuse după înfrângerea de la Craiova, în special după ce Ovidiu Mihalache a fost insultat de Sorin Cârțu și de alți olteni, după i-a cauzat o fractură de peroneu actualului golgheter al Ligii 1, sârbul Elvir Koljic. Chiar dacă experimentatul fundaș central va fi indisponibil pentru această partidă din cauza suspendării survenite în urma primii cartonașului roșu în precedenta partidă, tensiunile s-risipit, iar jucătorii au căpătat forțe proaspete.

Comentarii
Adauga un comentariu