National

Polițele RCA au atins prețuri extrem de mari! Costă cât ratele la apartament

Publicat: 17 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițele RCA au atins prețuri extrem de mari Costă cât ratele la apartament
Polițele RCA sunt din ce în ce mai scumpe

Piața polițelor RCA a ajuns la un nivel extrem de ridicat. Vorbim despre polițe RCA care s-au scumpit atât de mult încât costă cât ratele la un apartament. Polițele care s-au scumpit cel mai mult sunt cele care sunt cu decontare directă.

Oricum, specialiștii atrăgeau atenția asupra faptului că, odată cu falimentul City Insurance, piața a devenit foarte scumpă. Guvernanții au propus înfiinţarea CEC Asigurări pentru a crea o piață mai concurentă, deci cu prețuri mai mici.

Polițele RCA au atins prețuri extrem de mari

În cazul tinerilor, polițele RCA cu decontare directă au ajuns să coste peste 2000 de lei anual. Atfel de polițele cu decontare directă îi scutesc pe şoferi în cazul unui accident. Specialiştii menţionează faptul că prețul lor este mai mare cu de trei ori comparativ cu începutul anului 2021.

”Costurile variază între câteva zeci de lei și câteva sute de lei, în funcție de criteriile pe care le are fiecare asigurător”, spune Ștefan Ichim, consultant industria auto asigurări.

 

”Dacă am încheiat asigurarea cu decontare directă, mă ajuta să îmi recuperez banii în momentul în care sunt lovit de altcineva”, spune și Daniel Apostol, director de comunicare Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Concret, polițele cu decontare directă îţi permite ca, în momentul în care un autoturism este implicat într-un accident rutier, şoferul să se ducă direct la un service și să nu mai aștepte asigurarea RCA a celuilalt şofer. Cel mai important dezavantaj îl reprezintă prețul. Vorbim despre o diferență de 200-300 de lei mai mult pentru o astfel de asigurare.

Falimentul City Insurance a dus la scumpiri uriașe pe piața polițelor de asigurare

În urmă cu câteva luni pe piața asigurărilor din România s-a produs un șoc după ce instituțiile statului au anunțat faptul că City Insurance va intra în faliment. De la acea dată, milioane de şoferi au fost afectați de acest lucru, iar pe piața asigurărilor obligatorii au fost înregistrate scumpiri uriașe.

Oricum, au fost multe date incerte legate de falimentul companiei precizate mai sus. Ionuț Stroe declara faptul că Guvernul trebuie să găsească soluții și că trebuie să cerceteze dacă valul de scumpiri este cauzat de o lipsă de acţiuni din partea factorilor decizionali. În acest sens, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că directorul ASF va fi audiat:

Soluţiile trebuiesc implementate, pe o parte de estomparea creșterilor asigurărilor dar şi a lua măsuri pentru a evita falimente. În concluzie vom solicita într-o şedinţă soluţii dar și audierea directorului ASF. Trebuie să ne asigurăm că nu poate fi vorba despre o anumită lipsă de acțiune, a crizei din energie, iar pe cealaltă parte, ASF studiază privind stabilizarea prețurilor din România. Afectați sunt proprietari ide mașini dar și transportatorii. a menționat Ionuț Stroe

Același Guvern a anunțat faptul că va înființa CEC Asigurări, companie românească de asigurări. Această instituție va putea deveni funcțională în maxim 6 luni și este văzută ca o gură de oxigen pentru piața asigurărilor de tip RCA, piață care a înregistrat scumpiri uriașe în ultima perioadă

Adauga un comentariu