Local

Poliția de Frontieră a alocat 90.000 de euro pentru câinii din dotare! Două firme s-au prezentat la licitație

Publicat: 28 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliția de Frontieră a alocat 90.000 de euro pentru câinii din dotare Două firme s-au prezentat la licitație
Poliția de Frontieră caută furnizori de hrană pentru câinii folosiți în misiuni

Noi achiziții au fost anunțate de Poliția de Frontieră Iași, la finalul lunii noiembrie 2022. A fost demarată licitația privind furnizarea hranei pentru câinii din dotare

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a lansat noi achiziții. Astfel, recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de hrană pentru câinii polițiști din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 450.000 de lei, fără TVA, aproape 90.000 de euro. La procedură au depus oferte Activ Med SRL (Iași) și Thor Petfood Distribution SRL (București). Oferta cu prețul cel mi mic va fi declarată câștigătoare.

„Cantitățile minime și maxime estimate pentru acordul-cadru au fost stabilite după cum urmează: minimum 10.000 kg pentru acord-cadru – maxim 30.000 kg pentru acord-cadru, o perioadă de 12 luni și maximum 5 contracte subsecvente, în funcție de necesitățile și fondurile alocate în acest sens. Contract subsecvent 1 – cantitate minimă 4.000 kg, cantitate maximă 10.000 kg. Contract subsecvent 2 – cantitate minimă 4.000 kg, cantitate maximă 10.000 kg. Contract subsecvent 3 – cantitate minimă 2.000 kg, cantitate maximă 10.000 kg”, se arată în caietul de sarcini.

Produsele trebuie să aibă un termen de garanție cuprins între 12 și 18 luni. În trecut, autoritatea contractantă a alocat 100.000 de euro pentru hrana câinilor.

Poliția de Frontieră a alocat 90.000 de euro pentru câinii din dotare, folosiți în misiuni la nivel de regiune

Conform caietului de sarcini, loturile de hrană vor fi furnizate serviciilor teritoriale din Iași, Botoșani, Vaslui și Galați.

„Produsul trebuie să conțină urătoarele sisteme de protecție: să fie din gama super premium (compoziție echilibrată, valoare nutritivă și biologică ridicată, capacitate mare de asimilare), să ofere sistem de protecție a mobilității și a sănătății articulațiilor (cu specificarea substanței active), să conțină glucozamină și condroitină, sistem de protecție a sănătății tractului digestiv și digestie optimă, corespunzătoare (cu specificarea substanței active), să conțină fibre fermentescibile (pulpă de sfeclă, orez etc.), sistem de protecție și îngrijirea pielii și a blănii (cu specificarea substanței active), să conțină aminoacizi Omega 6, Omega 3 și vitamina A, într-un echilibru optim”, se mai arată în documentația procedurii.

Poliția de Frontieră a alocat fonduri pentru o dronă performantă

Nu în ultimul rând, recent, Poliția de Frontieră a finalizat și licitația pentru furnizarea unei aeronave fără pilot la bord (dronă), pentru monitorizarea zonelor de graniță. Este vizată linia de frontieră din zona lacului de acumulare Stânca-Costești, la granița cu Republica Moldova.

Contractul a fost semnat cu societatea Optoelectronica 2001 SRL, din județul Ilfov, care a depus o ofertă financiară de 615.990 de lei, fără TVA, aproape 125.000 de euro. Firma câștigătoare este deținută de afaceristul Valeriu Adrian Stoica, ce are cele mai multe acțiuni. În 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei, un profit de 580.675 de lei, datorii de 7,9 milioane de lei și un număr de 10 angajați. În trecut, procedura a fost anulată din cauză că prevederile din caietul de sarcini nu au putut fi respectate de ofertanți.

Poliția de Frontieră a alocat 90.000 de euro pentru câinii din dotare, dar rămâne de văzut dacă furnizorii vor respecta cerințele din caietul de sarcini.

Adauga un comentariu