Economic Local

Poliția de Frontieră Iași construiește un nou sediu, în comuna Tomești! O firmă din Vaslui va primi 1,5 milioane de euro

Publicat: 23 apr. 2021
Sediul Poliției de Frontieră Iași
Poliția de Frontieră din Iași continuă programul de achiziții. A fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor

În comuna Tomești, din județul Iași, va fi construit un nou sediu al Poliției de Frontieră. Lucrarea va fi realizată de un afacerist din Vaslui, care a mai avut contracte în derulare cu instituțiile din Iași. Lucrările vor costa aproximativ 1,5 milioane de euro

O nouă investiție va fi realizată la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași. Recent, a fost finalizată licitația pentru construirea unui sediu (sector de poliție) în comuna Tomești, din județul Iași. Proiectul de investiții presupune construirea mai multor obiective: pavilion administrativ, pavilion garaj (parc auto+depozit), stație alimentare, padoc câini, rezervor apă incendiu, amenajări exterioare (drenaj, sistematizare verticală, alei, spații verzi), rețele exterioare pentru utilități, zid de sprijin, turn de comunicații, dar și montarea unui post de transformare. Contractul a fost câștigat de societatea Elitconstruct SRL, din Vaslui, care a depus o ofertă financiară de 7.222.697 lei, fără TVA, aproape de 1,5 milioane de euro. Societatea este controlată de Bogdan Cioncu, un afacerist care a fost implicat și în administrarea Hotelului „Traian”, din centrul Iașului.

Noua clădire va avea o suprafață de 1.410 metri pătrați

Conform proiectului, noua clădire va avea un regim de înălțime de P+2.

„Clădirea va avea un regim de înălțime P+2E, cu o suprafață construită de aproximativ 470 mp și suprafața construită desfășurată de aproximativ 1.410 mp. Conceptul arhitectural și volumetric al pavilionului administrativ și dispunerea celorlalte obiecte în cadrul imobilului vor fi stabilite împreună cu beneficiarul și aprobate de conducătorul instituției. Se va ține cont atât de elementele arhitecturale specifice zonei, cât și de specificul activității poliției de frontieră. Varianta arhitecturală propusă în studiul de fezabilitate este orientativă. Numărul și destinația camerelor / încăperilor prezentate în continuare sunt orientative, acestea urmând a fi stabilite împreună cu beneficiarul la proiectare”, se arată în caietul de sarcini.

Nu în ultimul rând, în planul de investiții este menționată și modernizarea sediului din Copou. Astfel, a fost lansată procedura pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Poliția de Frontieră Iași cheltuie peste 100.000 de euro pe reparațiile din parcul auto

Totodată, autoritatea contractantă a lansat altă licitație pentru furnizarea unor servicii de reparare și de întreținere a automobilelor, autovehiculelor si a echipamentelor conexe. Prevederea bugetară a licitației este de 648.000 lei, fără TVA, peste 100.000 de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea următoarelor societăți: Service DN28 SRL, II Nicuță Renadi Sorin, Posstav Business SRL, Tridez Service SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Procedura este împărțită în 10 loturi. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. În parcul auto ITPF se află un număr de 490 de autovehicule, printre care următoarele mărci: Wolkswagen, Scania, Nissan, Dacia, Mitsubishi etc.

Adauga un comentariu