Local

Poliția Locală Iași cumpără calculatoare și licențe noi pentru angajați, iar toată aparatura electronică este schimbată

Publicat: 02 dec. 2020
Instituția Poliției Locale Iași achiziționează calculatoare și software pentru angajați
Poliția Locală Iași cumpără calculatoare și software noi în valoare de peste 10 mii de euro

Instituția din subordinea Primăriei Iași va cumpăra calculatoare, servere și licențe noi care vor fi folosite de polițiștii locali

Poliția Locală Iași intenționează să cumpere calculatoare, servere și licențe noi. În acest sens, instituția din subordinea Primăriei Iași a demarat procedurile pentru achiziția unui sistem server cu licențe pentru gestiunea bazelor de date în valoare de aproape 65 de mii de lei. Este vorba despre 65 de servere cu licențe Windows și licențe de acces pentru toți utilizatorii din instituție, aceștia fiind în număr de 65. De asemenea, Poliția Locală achiziționează pentru această aparatură inclusiv switch-uri și firewall-uri, termenul de livrare, instalare, configurare și punere în funcțiune fiind cel târziu 14.12.2020.

În luna noiembrie, Poliția Locală Iași a făcut și o achiziție de încărcătoare și acumulatoare pentru stațiile Motorola, fiind vorba despre circa 100 de bucăți estimate la un preț de 8.770 lei, acestea trebuind livrate până pe 3 decembrie 2020. De asemenea, Poliția Locală Iași va cumpăra inclusiv 240 de lanterne de buzunar reîncărcabile și 37 de lanterne pentru autospeciale reîncărcabile. Lanternele portabile vor avea o rază de acțiune de 100 de m și vor fi de culoare neagră, funcționând cu bec led, iar garanția va fi de 12 luni. În cazul lanternelor pentru autospeciale, acestea vor avea o rază de acțiune de 500 de m, iar garanția va fi tot de 12 luni. Astfel, pentru lanternele de buzunar, Poliția Locală va plăti o sumă de circa 8.568 lei, iar pentru cele destinate autospecialelor, 4.403 lei. Livrarea produselor ar trebui asigurată până la data de 10.12.2020.

Poliția Locală Iași îngroapă cablurile rețelei de supraveghere video în subteran

Principala lucrare contractată de Poliția Locală Iași în această perioadă marcată de pandemia Coronavirus este extinderea rețelei stradale de supraveghere video pe raza orașului și îngroparea rețelei de cabluri aferente în subteran. Valoarea totală estimată pentru lucrările respective este de 157.049 lei. Conform proiectului, în Parcul Expoziției vor fi amplasate 12 camere video care vor fi branșate de pe strada Gen. T. Dumitrescu. În Parcul Copou vor fi instalate 21 de camere video, iar branșarea la rețeaua de fibră optică se va realiza din rețeaua de pe Bulevardul Carol I, din zona Super Copou. De asemenea, în șoseaua Păcurari vor fi instalate două camere video, fiind vizate pentru supraveghere zona intersecției cu strada Școalei și zona intersecției cu strada Manolescu – AMRS.

Comentarii
Adauga un comentariu