Local

Poliția Locală lipește autocolante pe mașinile abandonate din Iași, iar angajații Servicii Publice le vor duce la casat

Publicat: 18 iul. 2020
Poliția Locală lipește autocolante pe autoturismele abandonate pe domeniul public din Iași, iar echipele Servicii Publice Iași SA vor duce vehiculele la casat
Poliția Locală lipește autocolante pe autoturismele abandonate din Iași care vor fi duse la casat de angajații Servicii Publice Iași SA

Angajații Poliției Locale Iași identifică și lipesc autocolante pe autoturismele abandonate pe domeniul public din Iași. Vehiculele care nu vor fi mutate de proprietari vor fi ridicate de echipele Servicii Publice Iași SA și duse la casat pentru a fi valorificate

Municipalitatea a început o nouă campanie de strângere a mașinilor abandonate pe domeniul public. Astfel, echipele din cadrul Poliției Locale Iași au trecut la identificarea vehiculelor lăsate de izbeliște pe domeniul public și aplică autocolante informative pe parbrizele acestora prin care îi somează pe posibilii proprietari să ridice autoturismele în cel mai scurt timp. În cazul mașinilor care rămân în aceeași poziție intervin angajații Servicii Publice Iași SA, care ridică vehiculele și le duc la casat pentru a fi valorificate.
În ultimele două luni, peste 100 de autoturisme abandonate au fost identificate pe domeniul public, iar polițiștii locali aplică zilnic între 7 și 10 autocolante informative.

„În ziua de 15 iulie 2020, pe linie de autovehicule abandonate au fost identificate un număr de 7 autovehicule abandonate pe domeniul public, iar în aceste situații s-au aplicat autocolante informative privind declanșarea procedurii de ridicare a acestora, iar un autovehicul a fost ridicat”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Autoturismele ridicate sunt casate și vândute la fier vechi.

Mașinile abandonate pe domeniul public sunt preluate de Servicii Publice Iași SA și duse la casat

Ridicarea vehiculelor abandonate este făcută de Servicii Publice Iași SA conform Hotărârii Consiliului Local nr. 107 / 2005. Pe parcursul ultimului an au fost identificate peste 1.200 astfel de vehicule abandonate pe domeniul public. Pe caroseriile acestora a fost aplicată câte o somație-autocolant, iar proprietarii acestora au fost înștiințați prin scrisori cu confirmare de primire. În cazul mai multor autovehicule au fost întocmite adrese către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iași pentru identificarea proprietarilor.
Proprietarul poate să-și ridice vehiculul de pe domeniul public în termen de 10 zile de la aplicarea somației. Dacă proprietarul nu dă curs somației respective, vehiculul poate fi ridicat. Restituirea vehiculului se face pe bază de proces-verbal de predare-primire în termen de 10 zile de la data la care persoana care reclamă vehiculul face dovada calității de proprietar.

Șoferii sunt rugați să nu lase mașinile pe străzile unde se fac acțiuni intensive de curățenie

Prin rotație, străzile din cartierele din municipiul Iași intră într-un program intensiv de spălare, iar autoritățile solicită șoferilor să nu parcheze pe timpul nopții pe marginea străzilor vizate în programul de curățenie prestabilit.

„Pe data de 16 iulie 2020, polițiștii locali au sprijinit lucrători din cadrul SC Salubris SA pentru efectuarea operațiunilor de curățare, spălare și dezinfectare a carosabilului în mai multe zone din municipiu, iar în acest context, împreună cu lucrătorii din cadrul SC Servicii Publice SA au relocat un autovehicul, deși în zilele anterioare efectuării acestei activități s-au distribuit fly-ere informaționale pe parbrizele autovehiculelor și la scările de bloc”, au precizat oficialii Poliției Locale Iași.

Comentarii
  • la Blocul Z1 din str Sucidava nr 4 de linga gradinita zace un logan galben de taxi de 2 ani nemiscat .Poate ii lipeste si lui in coșant va rugam !!!

  • La blocu z1 din str sucidava nr 4 intre blocuri zace un logan galben de 3 ani . Poate il ridica cineva de acolo . Va multumim .

  • In sfirsit s-a descoperit adevarata vocatie si rostul politiei comunitare: lipitul afiselor,lucru la care se pricep foarte bine.Au si salariile de la bugetul local „potrivite” perfect pt. aceasta indeletnicire.Sint convins ca artizanul acestei descoperiri este marele general de politieZanfirescu {nu are nici o legatura cu scriitorul si publicistul Duiliu Zamfirescu,e doar o coincidenta de nume, vezi literele n si m}, Pt. aceasta descoperire, primaria Iasi il recompenseaza lunar cu un salariu urias,chiar daca are de la stat o pensie de invidiat.Jupine Chirica,mai bine reparai citeva strazi cu salariile lui.

  • Da, Univ.MIT din USA a facut urmatorul experiment: masini cu rezervorul plin, masini cu rezervorul pe jumatate si masini cu putina benzina in rezervor. Care au sarit primele in aer? Cele cu putina benzina in rezervor. Asa ca ridicati urgent bombele si duceti-le la casare.

  • Stat de drept ,proprietatea garantata de stat. Așa e normal. Ce face mafiotul de primar este tâlhărie la drumul mare. Și individul proprietar și statul Chirica sunt egali in fata legii. Chirilică nu poate casa,zice el greșit,pt ca nu el este proprietarul de drept al mașinilor abandonate.ca sa devină proprietar cu drept de casare,cum zice analfabetul inginer ,este necesară o hotărâre judecătorească definitiva și irevocabila. Dacă mașinile au benzina in rezervor (vapori explozibili) sau bateriii acumulatori activi periculoși ,dezactivează aceste prericole,fără sa și însușească mașina. Așa e drept. Doar bolșevicii criminali tâlhăreau populația de bunuri in numele lui Lenin. Chiricuța in numele cui face pe bolșevicul ? Un incult,scuipa discret și treci mai departe. Știa sunt perisabilitate,dispar singuri.

Adauga un comentariu