Local

Polițiștii din cadrul DGA Iași au demarat activități de educație anticorupție cu instructori auto și cursanți ai școlilor de șoferi

Publicat: 16 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii din cadrul DGA Iași au demarat activități de educație anticorupție cu instructori auto și cursanți ai școlilor de șoferi
Activităţi de educaţie anticorupţie, cu instructori auto și cursanți ai școlilor de șoferi

În cursul zilei de 16.02.2024, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție -Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi au desfășurat activităţi de educaţie anticorupţie pentru promovarea integrităţii cu funcţionari SPCPRCIV, instructori auto și cursanți ai școlilor de șoferi din municipiul Iași.

Participanţilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la structura organizatorică şi competențele DGA, prin comparaţie cu atribuţiile celorlalte structuri din domeniul combaterii faptelor de corupție, infracțiunile de corupție prevăzute în Codul penal şi legile speciale, consecințele implicării în fapte de corupție, precum și modalităţile prin care acestea pot fi sesizate autorităților competente.

Activităţi de educaţie anticorupţie, cu instructori auto și cursanți ai școlilor de șoferi

De asemenea, a fost mediatizat sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806, la care orice persoană poate semnala gratuit fapte de corupţie.

Creşterea gradului de educaţie anticorupţie a cetăţenilor şi angajaţilor MAI, cu accent pe drepturile acestora în relaţia cu structurile ministerului şi impactul corupţiei asupra serviciilor publice, se circumscrie Planului de integritate, elaborat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie.

În scopul transpunerii în practică a măsurii privind reducerea impactului corupţiei asupra cetăţenilor, Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi-a propus continuarea activităţilor de educaţie anticorupţie şi pentru promovarea integrităţii cu instructorii auto și cursanții școlilor de șoferi pe tot parcursul anului 2024.

Reamintim faptul că, la nivelul județului Iași, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Zugravi nr. 64, telefon 0232.301.206, fax 0232.211.866, e-mail [email protected], date de contact unde cetățenii pot sesiza faptele de corupție săvârșite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne.

Adauga un comentariu