National

Poliţiştii fac cercetări după ce o profesoară nu ar fi purtat masca de protecţie în timpul orelor de curs şi i-ar fi îndemnat pe elevi să facă acelaşi lucru

Publicat: 09 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Poliţiştii fac cercetări după ce o profesoară de la unitate de învăţământ din Tulcea este acuzată că ar fi purtat masca de protecţie în timpul orelor de curs şi i-ar fi îndemnat şi pe elevi să facă acelaşi lucru. Inspectoratul Şcolar a fost sesizat de mama unui elev.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a anunţat, joi, că Poliţia municipiului Tulcea s-a sesizat din oficiu în legătură cu acest caz şi face cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

“La data de 8 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul unui cadru didactic al unei instituţii de învăţământ, din municipiu, care nu ar fi purtat masca de protecţie în timpul orelor de curs, totodată, îndemnând mai mulţi elevi la neportul elementului de protecţie. În cauză, se efectuează cercetări cu privire la faptă, sub coordonarea organului de Parchet competent, în vederea clarificării situaţiei de fapt”, a transmis IPJ Tulcea.

Mama unui elev din clasa a IX-a a Liceului Henri Coandă din Tulcea a trimis o plângere către Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea în care susţine că o profesoară de la unitatea de învăţământ nu poartă mască în timpul orelor de curs.

“Nu poartă nici dumneaei mască, din câte am înţeles, la nici una dintre orele ei pe care le are cu toate clasele de liceu în semn de protest faţă de măsurile Covid. Doamna a declarat elevilor că ea nu crede în această boală şi că este numai o minciună inventată de Guvern! Din cauza doamnei, copiii au început să nu mai poarte masca nici la alte ore, certându-se cu profesorii că sunt obligaţi să nu respire! Zilnic, copilul meu este expus riscului de îmbolnăvire! Copilul poate aduce de la şcoala acest virus oricând pentru că în clasa lor elevii îşi scot măştile chiar în ore, iar în pauza stau nesupravegheaţi şi fără măşti”, a transmis femeia respectivă către IŞJ Tulcea.

sursă

Raed Arafat: „Este posibil să impunem masca obligatorie peste tot, dacă numărul de cazuri o să crească”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a precizat că masca de protecție ar putea deveni obligatorie și în spațiile publice, însă doar în situația în care numărul de cazuri de infectare continuă să crească.

În momentul de față, România trece prin clipe îngrozitoare și este nevoie de „luarea unor măsuri, chiar dacă sunt contestate pentru limitarea contactului care nu este necesar între oameni”, crede șeful DSU. „Dar noi tot vorbim de măsuri: mască, distanțare și igienă. Rezultatul actual este cauzat mai multor factori, mai multe creșteri”, a menționat Arafat la Digi24.

Raed Arafat, despre necesitatea măștilor

Șeful DSU a adus în discuție o întâmplare din viața sa, în care o domnișoară a vrut să urce în lift fără mască, dar el nu a lăsat-o. A punctat, de asemenea, că lumea nu pierde nimic dacă poartă masca sau dacă menține distanțarea, ci doar un orgoliu, care cântărește mai puțin decât viața unei persoane aproapiate, pe care o putem pune în pericol dacă ignorăm normele stabilite de autorități.

„Azi dimineață o domnișoară a vrut să urce în lift fără mască și i-am spus să nu urce. Am rugat-o să nu urce.

Hai să ne gândim pentru noi: ce pierdem dacă purtăm mască? Ce piedem dacă ne distanțăm? Într-un moment poate pierdem un orgoliu, dar pe cealaltă parte putem pierde un apropiat. Noi ca autorități nu avem cum să rezolvăm problema, decât cu populația și să ne asumăm cu toții să o rezolvăm.

Avem masca obligatorie în diverse orașe. E clar că putem ajugem la mască în toate județele. Nu vreau să creadă cineva că o să fie așa: parcă văd că o să apară cineva să zică gata, mască peste tot. Dar în curând este posibil să impunem masca obligatorie peste tot, dacă numărul de cazuri o să crească.

Adauga un comentariu