Eveniment-Social

Poliţiştii ieşeni au verificat sute de firme din Iași. S-a urmărit respectarea normelor de protecţie împotriva COVID-19

Publicat: 20 sept. 2020
Poliţiştii ieşeni au verificat sute de firme din Iași
Poliţiştii ieşeni au verificat sute de firme din Iași

Poliţiştii ieşeni au efectuat sute de controale la societăţi comerciale din Iaşi. Oamenii legii, alături de autoritatea Instituţiei Prefectului au verificat dacă societăţile comerciale respecta normele impuse de Guvern.

Politiatii au participat în număr mare. Într-un comunicat de presă, se menţionează participarea a peste 600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali.

Oamenii legii au efectuat sute de controale în 4 zile

Conform comunicatului, oamenii legii au dispus controale la sute de societăţi comerciale. În cele 4 zile, aceştia au aplicat 60 de santiuni contravetionale în valoare totală de 4.500 de lei.

În perioada 15-18 septembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate în cele 4 zile au participat peste 650 de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Astfel, au fost verificate 380 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 4.500 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea măsurilor de proetcţie individuală, iar 43 la Legea nr. 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar restul pentru alte abateri. ” se arată în comunicat.

Oamenii legii recomandă ieşenilor să respecte normele sanitare în vigoare

Oamenii legii recomanda ieşenilor să respecte normele sanitare aflate în vigoare, cum ar fi distanţarea fizică, igiena sanitară, purtatul măştii etc.:

” Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.”

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

În total, pe 19 septembrie la nivelul județului Iași au fost verificate 112 societăți comerciale, 196 de persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.500 de lei.

 

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași:

  • ISU a efectuat 13 misiuni, din care: 4 misiuni de transport către unitati spitalicesti, 7 misiuni de decontaminare biologică și 2 alte misiuni.
  • IPJ a efectuat 239 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 17 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 144 misiuni, din care: 56 misiuni de transport către unități spitalicești, 20 misiuni de transport probe biologice, 59 misiuni de decontaminari biologice și 9 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și 1 mijloc auto.
  • DSP a efectuat 117 misiuni, din care: 8 inspecții (8 decizii carantină), 109 misiuni de supraveghere epidimiologică (19 decizii carantină contact, 43 decizii prelungire izolare la domiciliu, 41 anchete epidimiologice, 6 alte misiuni).
Comentarii
  • In autobuzele firmei de transport Auto Balmir patrona de Mandachi Dumitu, intr-un autobuz de 29 locuri, intra 46 de calatori pe traseul Iasi – Harlau!!!

  • Dacă vor să facă verificări pe bune, n-au decât. Se îmbracă în civil, își cumpără bilet și se urcă în microbuze, autocare și alte asemenea trotinete. Iar în momentul sosirii, încep să amendeze. Însă, am informații că transportatorii + poliția= love. Așa mi-a zis mie o vrăjitoare din pădure. Că doar n-o să-și omoare vaca cu lapte, nu-i așa ?

Adauga un comentariu