Local

Polițiștii locali verifică persoanele care se îngrămădesc la Sărbătorile Iașului și recomandă cetățenilor să evite zonele aglomerate

Publicat: 14 oct. 2020
Echipajele de polițiști locali fac controale în rândul persoanelor care participă la Sărbătorile Iașului și fac recomandări cetățenilor pentru evitarea aglomerației
Polițiștii locali fac controale în rândul persoanelor care participă la Sărbătorile Iașului

Polițiștii locali fac controale permanente în rândul persoanelor care participă la Sărbătorile Iașului pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2 și pentru asigurarea un climat de ordine și siguranță publică. Autoritățile recomandă în continuare cetățenilor să evite zonele aglomerate

La nivelul municipiului Iași s-au creat mai multe zone aglomerate, mai ales în zona centrală a orașului, pe fondul organizării Sărbătorilor Iașului și a hramului Sf. Cuvioase Parascheva. Din acest motiv, Poliția Locală Iași a suplimentat numărul de patrule care acționează în zona centrală, acolo unde sunt organizate și protestele din fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

„Polițiștii locali au întreprins activități de distribuire de fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2 și au asigurat un climat de ordine și siguranță publică în zona centrală unde se desfășoară activitățile specifice Sărbătorilor Iașului”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Ieșenii sunt sfătuiți să evite zonele aglomerate din centrul orașului, chiar și la Sărbătorile Iașului

Autoritățile recomandă în continuare cetățenilor să evite locurile aglomerate și în perioada Sărbătorilor Iașului, pentru a preveni infectarea cu Coronavirus.

„Având în vedere numărul mare de înfectări cu virusul SARS-CoV-2, Poliția Locală Iași invită pe cetățenii municipiului Iași să respecte măsurile de protecție individuală și să evite locurile aglomerate”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Numai în urma activităților specifice desfășurate în data de 12 octombrie, polițiștii locali au legitimat 215 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 89 de procese-verbale. La stabilirea sancțiunilor, polițiștii locali au avut în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 18.265 lei.

Amenzi pentru ieșenii care nu poartă mască de protecție în mijloacele de transport public

La nivelul municipiului Iași au fost înăsprite controalele în interiorul mijloacelor de transport public și în piețele agroalimentare în ceea ce privește respectarea purtării măștii de protecție. Deși au fost realizate mai multe acțiuni preventive, polițiștii locali aplică și amenzi în situațiile în care cetățenii nu înțeleg de bunăvoie faptul că trebuie să poarte masca. Polițiștii locali îi însoțesc zilnic pe elevi în mijloacele de transport public care sunt destinate exclusiv lor. În paralel cu aceste acțiuni se fac controale și în cazul celorlalte mijloace de transport ale CTP Iași pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.
În cazul ieșenilor depistați în autobuzele și tramvaiele CTP Iași fără mască de protecție sunt aplicate amenzi care ajung de regulă la 500 de lei. Verificările se fac în special pe autobuzele și tramvaiele de pe traseele: Dancu – Copou, Dacia – Copou, Tehnopolis – Copou

Adauga un comentariu