Razboi în Ucraina

Polonia este hotărâtă să trimită tancuri Ucrainei „indiferent” de deciziile altor țări

Publicat: 23 ian. 2023
Polonia este hotărâtă să trimită tancuri Ucrainei indiferent de deciziile altor țări
Polonia este hotărâtă să trimită tancuri Ucrainei „indiferent” de deciziile altor țări

Polonia este „mai mult decât hotărâtă” să trimită tancuri de luptă occidentale în Ucraina, indiferent dacă alte ţări se alătură planului sau nu, a declarat ministrul polonez de externe, luni seară, la Bruxelles.

„Cu siguranță, vom trimite aceste tancuri”, a declarat Zbigniew Rau jurnaliștilor după o întâlnire a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene.

Polonia este hotărâtă să trimită tancuri Ucrainei „indiferent” de deciziile altor țări

Rau a fost întrebat dacă Polonia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și dacă există „alte state din UE” care s-ar alătura Poloniei.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Ministrul de externe a spus că „indiferent de deciziile altor țări, suntem mai mult decât hotărâți, așa cum am promis părții ucrainene, să trimitem tancurile”.

Acest lucru părea să contrazică o declarație de luni devreme a prim-ministrului polonez, Mateusz Morawiecki, care a spus că o „condiție” pentru Polonia este adunarea unei „mici coaliții” de state dispuse să trimită tancuri de luptă în Ucraina.

Rau a declarat luni că „rămâne de stabilit” dacă alte țări se vor alătura Poloniei pentru a trimite tancuri de luptă occidentale în Ucraina și că „sunt negocieri în curs”.

Ce spune Germania

un purtător de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a declarat luni jurnaliştilor că Germania nu a primit o cerere din partea Poloniei sau a nici unei alte ţări pentru permisiunea de a transfera tancuri Leopard 2 în Ucraina – aşa cum ar fi necesar, deoarece este germană. -fabricat.

Când a fost întrebat dacă Polonia va solicita o astfel de permisiune, Rau a spus „o vom face, cu siguranță”.

Când i-a fost cerut părerea cu privire la abordarea guvernului german în această problemă, ministrul polonez de externe a spus: „Reacțiile germane ar putea fi mai hotărâte și mai dinamice”.

UE promite încă 590 de milioane de dolari în sprijinul Ucrainei

Șeful pentru politică externă al Uniunii Europene, Josep Borrell, a subliniat luni planurile blocului de a continua să sprijine Ucraina, declarând că a ajuns la un acord pentru a oferi 500 de milioane de euro suplimentari (543,03 milioane de dolari) și asistență suplimentară pentru pregătirea militară în valoare de 45 de milioane de euro (48,87 milioane de dolari), dedicată. la o misiune militară de pregătire a forțelor ucrainene.

Aceasta aduce valoarea totală a sprijinului militar acordat de UE pentru Ucraina, venită prin fondul interguvernamental al Uniunii Europene, la 3,6 miliarde de euro (3,9 miliarde de dolari), a declarat Borrell reporterilor luni la Bruxelles.

„Ucraina rezistă cu curaj și determinare”, a spus Borrell într-o conferință de presă.

„Ucraina trebuie să câștige acest război și vom sprijini în cel mai bun mod posibil”.

Borrell a adăugat că suma totală a sprijinului blocului pentru Ucraina, inclusiv ajutorul militar, financiar, economic și umanitar, se ridică acum la 49 de miliarde de euro (53,21 milioane de dolari).

„Rusia își continuă atacurile sistematice barbare asupra orașelor ucrainene, ucigând civili și distrugând infrastructurile civile”, a spus Borrell. „Nu am văzut nicio voință reală din partea Rusiei în ceea ce privește o pace corectă și durabilă”.
Adauga un comentariu