Local

Poluare masivă provocată de ieșenii care dau foc gunoaielor în zonele din apropierea orașului

Publicat: 04 dec. 2020
Poliția Locală Iași intervine în urma reclamațiilor făcute de ieșeni cu referire la vecinii care incinerează deșeurile
Polițiștii locali intervin în cazul reclamațiilor făcute pentru poluarea mediului înconjurător

La nivelul orașului Iași, mare parte din poluarea mediului înconjurător este provocată de cetățenii care incinerează deșeurile, deși aces lucru este ilegal

La nivelul orașului Iași, o mare parte din poluare este provocată de persoanele care incinerează deșeurile în spațiul public, deși acest lucru este ilegal. În această perioadă a anului, numeroase persoane se debarasează de deșeurile provenite din renovarea clădirilor sau treburile gospodărești, iar pentru a evita plata unui operator de salubritate specializat, aceștia aleg să incinereze deșeurile.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune numitului T.I., care a fost depistat pe șoseaua Iași-Tomești, în incinta SC Colect Metal SA, în timp ce incinera un recipient cu capacitate mare în care erau deșeuri și produse petroliere, iar prin fumul produs producea dinsconfort cetățenilor din zonă”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Cele mai multe sesizări vin din partea ieșenilor care locuiesc pe dealul Galata, acolo unde cetățenii aleg să incinereze deșeurile.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit unei persoane proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, întrucât incinera diverse deșeuri rezultate din activitățile din gospodărie, pe șoseaua Voinești”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

De precizat faptul că astfel de acțiuni vor fi realizate în mod tot mai frecvent în așa fel încât poluarea provocată de populație să fie diminuată cât mai mult.

Ieșenii îi reclamă din ce în ce mai des pe vecinii care poluează mediul înconjurător

De specificat faptul că majoritatea acțiunilor sunt realizate în urma reclamațiilor făcute de ieșeni cu privire la poluarea provocată prin depozitările necontrolate de deșeuri și incinerarea acestora în spațiile publice. Asta duce atât la disconfortul locuitorilor din zonă, dar mai ales la poluarea mediului înconjurător.
Numeroase sancțiuni sunt aplicate inclusiv constructorilor.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit unei persoane proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, întrucât nu a luat măsura etanșării corespunzătoare a autobetonierei cu care se deplasa, împrăștiind și murdărind cu ciment carosabilul”, au mai precizat oficialii Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu