Economic Local

Poluarea de pe Bahlui, provocată de o importantă companie din Iași. Firma a fost sancționată de comisarii de mediu

Publicat: 30 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poluarea de pe Bahlui provocată de o importantă companie din Iași. Firma a fost sancționată de comisarii de mediu

Almaviva, o companie call center din Iași, a fost găsită vinovată pentru poluarea din urmă cu o săptămână, descoperită pe râul Bahlui. Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Iași a amendat firma cu 1.000 de lei

În urma verificărilor efectuate de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și de cei ai Gărzii de Mediu, autoritățile au constatat că pulberea de culoare albă, care provine de la mijloace de stingere a incendiilor, a fost folosită de angajații companiei Almaviva. Pentru localizarea sursei de poluare și identificarea persoanelor vinovate, a fost nevoie și de intervenția lucrătorilor Poliției Municipiului Iași. Prezența pulberii respective a fost constatată și pe taluzul înierbat și pe cel betonat al râului Bahlui, în zona aval Podu de Piatră. Pentru neregulile constatate, comisarii de mediu au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei.

Poluatorul trebuie să plătească prejudiciul

De asemenea, vinovatul trebuie să plătească prejudiciul creat și să curețe zona poluată.

„Pentru încălcarea obligațiilor legale privind folosirea neautorizată a spațiilor verzi și distrugerea spațiilor verzi din cauza preparatelor chimice, comisarii GNM au aplicat sancțiune contravențională prevăzută de Legea 24/2007. De asemenea, contravenientului i-a fost impusă măsura achitării costurilor pentru repararea prejudiciului asupra mediului și înlăturare a următoarelor produse, după principiul «poluatorul plătește»”, susțin reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Iași (GNM-CJ) Iași.

Reprezentanții Almaviva nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu această situație.

Adauga un comentariu