Actualitate

Pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la un centru de vaccinare împotriva Covid-19, în Braşov

Publicat: 29 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la un centru de vaccinare împotriva Covid-19 în Braşov
Incendiu la Spitalul CFR Brașov

Pompierii din Brașov au fost solicitați să intervină la un Centru de vaccinare împotriva Covid-19. O priză a luat foc, marți, 29 decembrie 2020, la Centrul de vaccinare din Spitalul CFR Brașov.

Pompierii din Brașov au fost alertați în această după-amiază printr-un apel la 112 pentru a interveni la Spitalul CFR din Brașov. Acolo a izbucnit un incendiu la Centrul de vaccinare anti Covid ce este în curs de amenajare.

”Am fost solicitați să intervenim la un început de incendiu la Centrul de vaccinare ce se amenajează la Spitalul CFR. O priză a luat foc, personalul de acolo a acționat cu un stingător, iar forțele noastre ajunse la fața locului s-au asigurat ca totul este în regulă și că nu sunt probleme”, au declarat reprezentanții ISU Brașov.

Incendiu la un spital din Cluj-Napoca. Scurtcircuit la un panou de iluminat

Un scurtcircuit electric la un panou de iluminat cu led a avut loc marți, 8 decembrie 2020, în jurul orei 15.30, la blocul operator al Institutului de Urologie.

„O autospecială pentru stins incendii a fost alertată, în jurul orei 15.30, ca urmare a unui apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la un faptul că un panou de iluminat, situat în blocul operator al Institutului de Urologie al SCJU, a luat foc.

Personalul spitalului a reacționat prompt, reușind să stingă panoul led cu mijloace proprii, și au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecțiuni în urma acestui eveniment. Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau pentru personalul spitalului. În momentul sosirii pompierilor la locul solicitării, panoul respectiv nu mai ardea și nici nu mai fumega”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

Incendiu la secţia de Terapie Intensivă din cadrul unui spital din Târgu Mureș

Un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Clinicii Medicale III din Târgu Mureș. Conform detaliilor de la fața locului, o priză a luat foc. Din fericire incendiul a fost stins înainte ca pompierii să ajungă la fața locului.

Cei care au stins incendiul sunt angajaţi în cadrul spitalului mai sus menţionat.

Cea mai probabilă cauză a incendiului o reprezintă o priză defectă. Personalul medical care a observat incendiul au anunţat organele abilitate. Din fericire nu putem vorbi de un incendiu grav sau de amploare. Acesta fiind stins înainte ca pompierii să îşi facă simţită prezența:

”Incendiul a fost stins de către personalul propriu, colegii au constatat că a fost vorba despre o priză care s-a aprins. Șase paienți erau în salon, nu a fost nevoie să fie evacuați, doar pacientul care stătea lângă priză a fost mutat. A fost un incident minor. Pacienții rămân în același salon”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Târgu Mureș, Dan Petru Daniel, la Digi24.

Acesta a spus că poate fi vorba despre un simplu scurt circuit, însă nu are încă informațiile legate de cauza incidentului. Echipajele ISU se întorc deja la bază, a mai precizat el.

Adauga un comentariu