Local

Pompierii din Iași au avut 723 de intervenții în perioada sărbătorilor – FOTO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pompierii din Iași au avut 723 de intervenții în perioada sărbătorilor - FOTO
De cele mai multe ori, incendiile au fost provocate din neglijența oamenilor

În perioada sărbătorilor pascale, pompierii din Iași au avut peste 700 de intervenții. Chiar și în cele trei zile de Paște, numărul incendiilor a fost ridicat

În perioada 30 aprilie – 6 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Sturdza” au fost solicitați să intervină în mai multe situații, în special în zona rurală din județul Iași. În cele mai multe cazuri, a fost necesară asistența medicală, însă și numărul incendiilor a fost mare.

Pompierii din Iași au avut peste 700 de intervenții

În această perioadă, 140 de salvatori au fost la muncă, fiind pregătiți să intervină în orice situație. De asemenea, cu ocazia Învierii, inspectorii au desfășurat acțiuni de prevenire în lăcașurile de cult, unde au descoperit nereguli în ceea ce privește sistemele de detectare a incendiilor și asigurare a căilor de evacuare pentru oameni. În noaptea de Înviere, echipajele de pompieri au fost prezente și la câteva biserici din municipiul Iași. Cauzele de propagare a incendiilor sunt asemănătoare în mare parte. Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului în spații închise sau deschise este extrem de nocivă, iar incendiile se declanșează din neglijență.

„În plan operațional, pompierii ieșeni au avut de gestionat 723 de evenimente. Au intervenit la 22 de incendii dintre care: 7 la gospodăriile populației; 6 incendii de vegetație uscată; 3 la punctele de colectare a deșeurilor menajere; 2 la depozite de furaje; 2 incendii produse la apartamente (în municipiul Iași și localitatea Valea Lupului) și 2 incendii în incinta a 2 platforme industriale din municipiul Iași. Majoritatea incendiilor având drept cauză folosirea focului deschis în spații închise sau deschise, efectul termic al curentului electric, coșurile de fum amplasate necorespunzător față de materialele combustibile”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Și echipajele medicale au avut de lucru

Ca de fiecare dată, echipajele de asistență medicală de la ISU au avut activitate neîncetată. Deși au fost zile de sărbătoare, în județul Iași au fost raportate mai multe incidente în trafic, fiind necesară intervenția medicilor.

„A fost acordată asistența medicală și primul ajutor la 267 de cazuri, au efectuat 19 recunoașteri în teren, 1 misiune pentru prevenirea incendiilor la vegetația uscată, 40 de acțiuni de informare preventivă și montare a detectoarelor, 7 misiuni pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din cel de-Al Doilea Război Mondial, 9 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale, 2 misiuni pentru salvarea animalelor din diferite medii, 3 intervenții pentru asistența persoanelor, 4 misiuni de asigurarea măsurilor specifice la accidentele rutiere; 4 intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale”, au mai adăugat reprezentanții ISU Iași.

Pompierii din Iași nu au fost liniștiți nici de sărbătorile de Paște, deoarece au trebuit să participe la peste 700 de intervenții.

Adauga un comentariu