Razboi în Ucraina

Portugalia este gata să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina luna viitoare

Publicat: 20 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Portugalia este gata să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina luna viitoare
Portugalia este gata să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina luna viitoare

Portugalia este gata să trimită trei tancuri de luptă Leopard 2 A6 în Ucraina în martie, a declarat ministerul portughez al Apărării într-un comunicat la începutul acestei luni.

Decizia a fost luată în cadrul unor contacte cu aliații și partenerii, a anunțat ministerul pe 8 februarie.

Mai multe țări s-au oferit să ofere tancuri Ucrainei, deși nu toate au confirmat câte intenționează să trimită.

O mare parte din sudul și estul Ucrainei, unde au loc o mare parte din luptele grele, este un teren ideal pentru combinații de tancuri occidentale moderne și vehicule de luptă blindate pentru a conduce o contraofensivă.

SUA: China s-ar putea implica în războiul din Ucraina și să ofere ajutor militar Rusiei

SUA avertizează că în prezent China ar oferi deja „asistență militară nonletală” Rusiei în războiul din Ucraina, iar administrația de la Washington e îngrijorată de faptul că guvernul de la Beijing ar putea lua în considerare să ajute Moscova inclusiv cu sisteme de armament, conform unor surse diplomatice americane citate de NBC News.

Concomitent, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina așteaptă ajutor militar mai mult din partea Occidentului, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune.

Muniția pentru tancurile antiaeriene din Germania, livrată Ucrainei până în iulie

Cel mai mare producător de arme din Germania, Rheinmetall, se așteaptă ca primul lot de muniție pentru sistemele antiaeriene Gepard să fie livrat în Ucraina până în iulie, a declarat luni CEO-ul Armin Papperger.

Papperger și-a luat angajamentul în timp ce vorbea cu jurnaliştii cu ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, după ce cei doi au vizitat unitatea de producţie a tancurilor din Unterluess, în vestul Germaniei.

Influentul CEO Rheinmetall a anunțat, de asemenea, că douăzeci de vehicule de luptă Marder vor fi gata să fie livrate în Ucraina până la sfârșitul lunii martie.

Ca răspuns la apelul lui Pistorius adresat producătorilor de arme de a declanșa producția de muniție, Papperger a spus că a „dublat capacitățile, în unele sectoare chiar le-a triplat”.

„În producția de arme, depozitul este plin, funcționăm la maxim aici și încă putem crește capacitatea cu o tură”, dacă s-au încheiat contracte, a spus el.

Guvernul german lucrează cu industria

Pistorius a spus că guvernul german lucrează cu industria pentru a oferi tot ceea ce era posibil.

„Putem livra ceea ce avem și putem livra ceea ce va fi produs în următoarele luni”, a adăugat el.

Ministrul german al Apărării a vizitat luni membri ai armatei ucrainene care învață să opereze tancuri Leopard și vehicule de luptă ale infanteriei Marder în Munster din Germania.

Producția unui tanc de luptă modern durează „aproximativ doi până la doi ani și jumătate” din momentul în care este comandat, a spus Pistorius în timpul vizitei.

„Tot ceea ce predăm acum (Ucrainei) va fi disponibil pentru înlocuire doar în doi sau doi ani și jumătate”, a adăugat el.

Adauga un comentariu