Local

Posibili urși în pădurile din Dobrovăț! Animalul nu este specific zonei

Publicat: 27 mai 2022
Un urs ar putea să fi apărut în pădurea din Dobrovăț

Autoritățile silvice au descoperit mai multe urme de urs în pădurile din Dobrovăț. Animalul nu este specific zonei și nu se cunosc cu exactitate modalitățile prin care acesta a ajuns în locul precizat anterior. Autoritățile silvice au menţionat că nu există date oficiale care să arate prezența animalului și nici nu au fost raportate pagube făcute de acesta.

Totuși, pădurarii supraveghează zona:

” Prin raportul Ocolului Silvic Dobrovăț ni se aduce la cunoştinţa faptul că în data de 25 mai pe raza fondului cinegetic nr.44 Pietrosu au fost identificate urme de animal sălbatic nespecific zonei.  Analizând planșele foto efectuate la fața locului s-a concluzionat că urmele de animal identificate în fondul forestier național ar putea fi de urs.

Zona unde au fost identificate urmele este amplasată în extrailanul com. Dobrovăț.

De asemenea, până la data prezentei, nu s-au primit sesizări referitoare la observarea unor exemplare de urs în zonă și nici la eventuale pagube provocate. În cazul în care se confirmă existența unui exemplar/ unor exemplare de urs în fondul forestier național arondat cantoanelor silcive din subordine, și nu numai, veți înștiința unitatea noastră în cel mai scurt timp.” se arată în raport.

De asemenea, și directorul Direcției Silvice Iași avertizează cetățenii să evite zona cu pricina.

„Am anunțat Direcția Silvică Veterinară, Prefectura, Poliția, Unitățile Administrativ Teritoriale din zonă, pentru a anunța cetățenii să fie atenți și să evite deplasarea în zona de pădure”, a declarat Gabriel Doncean, director Direcția Silvică Iași.

 
Comentarii
Adauga un comentariu