National

Postarea unui internaut despre nevinovăția lui Liviu Dragnea a strâns mii de reacții

Publicat: 24 mai 2022
Averea lui Liviu Dragnea este licită arată un comunicat al ANI

Postarea în care un internaut a vorbit despre nevinovăția lui Liviu Dragnea a ajuns virală pe rețelele de socializare stârnind mii de reacții. În postare, internautul a vorbit despre faptul că averea lui Liviu Dragnea este una licită.

Internautul făcea referire la o decizie a Agenției Naționale de Integritate (ANI) în care s-a prezentat faptul că în urma verificărilor s-a constat faptul că averea fostului lider al PSD este licită, adică obținută prin modalități legale:

(…) Oricine mai afirmă în spaţiul public ca Liviu Dragnea a furat, că este un hoţ, devine un infractor şi trebuie să răspundă penal pentru asta, pentru denigrare, dezinformare, manipulare şi informaţii false lansate în spaţiul public !
Gata, nu se mai poate accepta această minciună şi manipulare mizerabilă!
Îi aşteptam pe toţi romanii patrioţi alături de noi în partidul Alianţa Pentru Patrie, alături de Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu (…) se arăta în postare.

Așadar, redăm comunicatul Agenției Naționale de Integritate în care se arată că averea lui Liviu Dragnea este ilicită:

“În temeiul art. 12 alin. (1) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată de către o persoană fizică – în lucrarea nr. 37060/S/ÎI/2017 -, ‘(…) cu privire la modul dubios în care domnul Liviu Dragnea şi-a obţinut averea (…)’, fapt pentru care, la data de 11.10.2017 a fost declanşată procedura de evaluare a averii dobândite în raport cu veniturile realizate.
(…)
Concluzii
În urma finalizării evaluărilor efectuate în lucrarea privind pe Dragnea Liviu Nicolae, preşedintele Camerei Deputaţilor nu au fost identificate diferenţe semnificative în sensul prevederilor art. 18 din Legea nr. 176/2010”.

Redam art. 18 din Legea nr. 176/2010:

“Prin diferenţe semnificative, în sensul prezenţei legi, se înţelege diferenţa mai mare de 10.000 de euro sau echivalentul în lei al acestei sume între modificările intervenite în avere pe durata exercitării demnităţilor şi funcţiilor publice şi veniturile realizate în aceeaşi perioadă”.

 

 

 

 
Adauga un comentariu