Titlurile zilei

Povestea cutremurătoare a lui Matei: Un bebeluș din Iași are afecțiuni grave, cel mai probabil, din cauza unui vaccin!

Publicat: 04 feb. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Povestea cutremurătoare a lui Matei Un bebeluș din Iași are afecțiuni grave cel mai probabil din cauza unui vaccin
Povestea cutremurătoare a bebelușului din Iași care a fost o minune pentru medici, după ce micuțul a dobândit după naștere o afecțiune foarte gravă care ar fi apărut din cauza unui vaccin

Povestea cutremurătoare a lui Matei, un bebeluș din Iași cu afecțiuni grave, a început în urma unui simplu control. Micuțul a fost o minune pentru medici după ce a dobândit o afecțiune foarte gravă după naștere. Cauza cea mai probabilă este administrarea unui vaccin

Micuțul Matei a trecut printr-o perioadă foarte grea, după ce la 6 luni a fost dus la doctor pentru un simplu control, fiind răcit, medicul administrându-i și vaccinul obligatoriu care se face până la vârsta respectivă. Începând cu a doua zi, pentru Matei și familia lui a început calvarul care nici până acum nu pare să dea semne să dispară.

Andreea și Bogdan Lungu sunt părinții a doi copii minunați, dintre care cel mai mic, Matei, un copil de numai 9 luni, aparent normal, dar care a trecut de multe ori pe lângă moarte, după ce la vârsta de 6 luni i s-a administrat vaccinul obligatoriu, problemele pornind chiar de a doua zi. Bebelușul a fost născut prematur, la 35 de săptămâni. După plecarea din maternitate totul părea a decurge normal, până în ziua cu pricina.

Bebelusul dormind in pat cu branula prinsa de fata si invelit
Pentru tânăra mămică și pentru puiul ei a început o întreagă perioada în care băiețelul a trecut prin nenumărate analize si tratamente

Povestea cutremurătoare a lui Matei: A ajuns la spital pentru o răceală și a primit un diagnostic neelucidat

Scrisoare medicala a copilului din Spitalul„ Sfanta Maria” din Iasi
Copilul a fost diagnosticat cu multe infectii in corp

După naștere, micuțul Matei părea că se dezvoltă ca un copil normal, dar nimic nu avea să prevestească că un vaccin care ar fi trebuit să îi facă bine, de fapt, i-a adus cel mai negru coșmar prin care bebelușul avea să treacă.

„La 6 luni am mers cu Matei la un control, la medicul de familie. În aceeași zi a hotărât doamna doctor să îi facă și vaccinul, cu toate că el era un pic mucos și chiar tușea. Am precizat asta doamnei doctor, că pentru asta m-am dus, dar ea a zis că, dacă nu are febră sau scaune proaste, nu e nicio problemă. Matei practic a făcut toate vaccinurile obligatorii.

Imediat după acest vaccin, a doua zi i-a apărut o iritație foarte urâtă în zona intimă, la modul că aproape era sângerie acolo. I-am dat mesaj doamnei doctor, i-am explicat povestea, i-am spus că e ciudat că i-a apărut imediat după vaccin și mi-a recomandat să-l dau cu cremă, însă fără rezultat”, povestește Andreea Lungu, mama lui Matei.

Tot chinul a durat aproximativ 3 săptămâni, până când băiețelul a dat într-o laringită, astfel, mama a mers cu el la un centru de permanență, medicul de familie nefiind atunci la cabinet. Medicii au asigurat-o pe mama copilului că totul este în regulă, dându-i doar un sirop de tuse. Cu tot cu tratament, băiețelul a început să se simtă din ce în ce mai rău, ajungând de urgență la spital.

„Am ajuns la spital, iar, după două ore de stat acolo, starea lui s-a agravat foarte tare. La un moment dat, mi l-au băgat în camera de resuscitare. Între timp făcuse convulsii și a început să se alerteze toată lumea. După o jumătate de oră au reușit să-l stabilizeze și mi-au spus că trebuie să mergem la Terapie Intensivă, starea lui fiind în continuare critică. Nu mai eram om, nu înțelegeam ce se întâmplă! Am venit pentru o laringită, iar copilul meu în ceva timp era în stare critică. Doctorii mi-au spus că nu se știe dacă va trece cu bine peste noaptea respectivă. Atunci am simțit că mi-a picat tot cerul în cap”, spune mama băiețelului.

Biletul de transfer de la Spitalul ”Fundeni” la Spitalul ”Obregia”
După o sesiune întreagă de controale și tratamente, băiețelul a fost transferat la Spitalul ”Obregia” din București

Povestea cutremurătoare a lui Matei, o lecție de supraviețuire miraculoasă

Matei stand in pat si conectat la aparate cu o paturica pe el si o caciulita in cap
Pentru micuț a urmat din nou o lungă perioadă de analize, până când s-a confirmat că băiețelul ar fi suspect de o boală rară pentru care nu există nici măcar tratament

Din fericire, micuțul a trecut cu bine acea noapte și a început să dea semne că își revine. Pentru tânăra mămică și pentru puiul ei a început o întreagă perioadă în care băiețelul a trecut prin nenumărate analize, puncții, diagnostice, precum leucemie, retard, dar și foarte multe infecții și tratamente, până când starea bebelușului s-a agravat, iar mama copilului, văzând că la Spitalul „Sfânta Maria” Iași se bate pasul pe loc, a cerut externare pe semnătură.

„Am decis să plec, pe semnătură, deoarece trecuse deja prea mult timp și eu nu știam ce are copilul meu. Între timp am vorbit cu niște rude la București, care ne-au făcut o legătură la Spitalul Fundeni, chiar cu doamna manager reușind să vorbesc.

A văzut analizele, a văzut că totuși nu este ok și ne-au chemat în cel mai scurt timp la ei. Am vorbit la spital să ne facă un transfer, însă nu s-a putut, prin urmare, am plecat pe semnătură. Ne-am internat în cele din urmă la Fundeni, acolo unde Matei a trecut din nou prin alte analize, deoarece medicii nu au luat nimic în considerare din ce i s-a făcut la Iași”, a mai spus mama copilului.

Pentru micuț a urmat o lungă perioadă de analize, până când s-a confirmat că ar fi suspect de o boală rară pentru care nu există nici măcar tratament.

„Mi-a zis că trebuie să facem niște analize speciale, pe care să le trimitem în străinătate. Între timp, în spital i se făceau tot felul de analize, într-adevăr, era o diferență de la cer la pământ între Iași și București. Am trecut prin multe clipe, dar după 6 zile i s-a descoperit un deficit puternic de B12.

Vitamina asta ar fi direct răspunzătoare cu partea neurologică, ceea ce elucida misterul pentru care copilul meu nu stătea în funduleț și nici nu-și ținea capul ca alți copii la vârsta lui. I-au administrat injecția de B12, iar copilul, imediat după asta, a doua zi, parcă a înflorit”, a mai declarat femeia.

Biletul de iesire din spialul ”Obregia” a lui Matei
Pentru Matei va urma din nou o sesiune de tratamente și internări în spital începând cu data de 22 februarie, acolo unde băiețelului i se va încerca scoaterea puțin câte puțin a tratamentului

De unde vine deficitul de B12

Matei stand in pat langa fratiorul lui
Acum, Matei se află din nou în sânul familiei după ce a fost externat pe tratament, starea lui de tremurat încetinind de la  o zi la alta. Doctorii sunt de părere că Matei este ca o minune și că va avea toate șansele ca el să devină un copil perfect normal și sănătos

După o sesiune întreagă de controale și tratamente, băiețelul a fost transferat la Spitalul „Obregia” din București, deoarece începuse să aibă un tremurat puternic după tratamentul administrat. Acolo au început noi investigații, iar, după un control RMN, bebelușului i-a ieșit o atrofiere a creierului din cauza deficitului de vitamina B12.

„Practic, toată problema noastră a plecat de la acest deficit de B12, care putea fi ușor descoperit în primele săptămâni și la Iași. De ce nu s-a descoperit nu știu… Rămâne în continuare un mister și, totodată, o frică. Totuși, eu, ca mamă, mă gândesc că toată această prolemă a plecat de la acel vaccin, dar nimeni nu poate confirma cu exactitate.

Au fost câteva păreri ale medicilor că ar fi pornit de la asta, dar nimeni nu scrie pe hârtie, iar asta e și mai dureros. Dacă ar fi fost doar problema deficitului de B12, mă gândesc că ar fi trebuit să apară demult, nu fix după vaccin, dar concluzia asta o trag eu, ca mama”, explică Andreea Lungu.

Povestea cutremurătoare a lui Matei nu s-a încheiat încă. Acum, micuțul se află din nou în sânul familiei după ce a fost externat, starea lui de tremurat încetinind de la  o zi la alta. Pentru Matei va urma din nou o sesiune de tratamente și internări în spital, începând cu data de 22 februarie 2023, acolo unde medicii vor încerca să renunțe treptat la tratament. Doctorii sunt de părere că Matei este ca o minune și că va avea toate șansele să devină un copil perfect normal și sănătos.

Comentarii
  • Sanatate puiului de om si putere mamei sa-l creasca! Nu trebuia vaccinat deloc daca era usor racit, mama trebuia sa refuze, il vaccina mai tarziu sau sarea peste vaccinul ala, nu se intampla nimic! Sa schimbe medicul copilului!

  • Acum pentru vaccinuri se ia consimțământul părintelui. Așa că Doamnă Lungu v-ați asumat când ați fost de acord pentru al vaccina. Nu cred că dacă vă luați copilul și plecați Doamna Doctor fugea cu seringa după copil. Mai citiți legile și asumați – vă când greșiți în a vă da acordul apoi aruncați vina pe cel care așa zis :v-a forțat. Informați – vă că așa o să vă trăiți într-o continuă nesiguranță personală, desigur.

Adauga un comentariu