Titlurile zilei

Povestea din spatele fotografiei care a făcut înconjurul internetului! Locotenentul Ștefan Acea și-a surprins logodnica în cel mai frumos mod: „Mi-am dat seama că ea este cea cu care îmi doresc să pășesc în viață!”

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Povestea din spatele fotografiei care a făcut înconjurul internetului Locotenentul Ștefan Acea și-a surprins logodnica în cel mai frumos mod Mi-am dat seama că ea este cea cu care îmi doresc să pășesc în viață
Locotenentul Ștefan Acea a condus marți, 24 ianuarie 2023, blocul de comandă al Jandarmeriei la parada organizată la Iași cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Locotenentul Ștefan Acea a condus marți, 24 ianuarie 2023, blocul de comandă al Jandarmeriei la parada organizată la Iași cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Deși Ștefan a precizat că defilările nu mai prezintă de mult timp o provocare pentru el, aceasta avea să fie una mai specială, în public aflându-se și logodnica sa, Bianca Hodorogea, care în data de 24 ianuarie și-a sărbătorit ziua de naștere. După defilare, Ștefan i-a dăruit viitoarei sale soții un aranjament floral tricolor, momentul fiind marcat printr-o fotografie care a făcut înconjurul internetului

Ștefan și Bianca formează un cuplu din luna octombrie a anului 2021. După un an de relație, Ștefan și-a făcut curaj și a cerut-o pe iubita sa de soție, fiind sigur că tânăra este cea cu care își dorește să-și petreacă tot restul vieții. Dorind să fie mereu alături de logodnica sa, care este medic rezident în Iași, Ștefan a ales să părăsească Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava și să-și urmeze marea dragoste, în prezent activând în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Ștefan Acea a visat de mic copil să îmbrace uniforma militară

locotenentul Stefan Acea si iubita sa
După defilare, Ștefan i-a dăruit viitoarei sale soții un aranjament floral tricolor, momentul fiind marcat printr-o fotografie care a făcut înconjurul internetului

Ștefan Acea are 27 de ani și este originar din Fălticeni. Tânărul mărturisește că a simțit încă de la o vârstă fragedă o aplecare către domeniul militar și a făcut tot posibilul ca visul său să prindă contur. Prin multă muncă și determinare, în anul 2019, Ștefan a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, iar în 2021 a fost avansat la gradul de locotenent.

„Când aveam în jur de 5 ani am fost la jurământul militar al unchiului meu, la Dorna. Eram micuț, la un moment dat m-am plictisit, defilarea, uniformele acelea verzi nu erau prea atractive pentru un copil. Am plecat de capul meu, am văzut pe acolo avioane, tancuri, iar după câteva minute mi-am dat seama că m-am pierdut. Lumea se împuțina, centrul era spre platou, iar eu m-am dus într-o zonă de pregătire.

M-am uitat în stânga și în dreapta s-o caut pe mama, începusem să intru în panică, iar atunci au venit un domn și o doamnă la mine. Îmi amintesc că aveau eghileți, gradații, decorațiunii, arătau superb. Văzând că m-am pierdut, m-au luat și m-au dus în cancelaria lor, unde m-au lăsat în grija unui soldat.

Nu știu câți ani avea, dar era tânăr tare. Mi-a dat arma lui, bineînțeles, a scos încărcătorul, am fost fascinat. După câteva minute a venit mama. Am plecat de acolo cu gândul că, atunci când voi fi mare, asta o să fac”, a declarat locotenentul Ștefan Acea.

Ștefan a mărturisit că se simte mândru să calce pe urmele tatălui său, care acum este militar în rezervă. Tânărul susține că s-a bucurat în permanență de susținerea părinților săi, care l-au sfătuit să pună suflet în tot ceea ce face.

 „Când am terminat clasa a XI-a eram convins că voi da la Academia de Poliție, la specialitatea jandarmi. Eram foarte bun la chimie, mergeam la olimpiade, iar profesoara a încercat să mă convingă că mai bine aș da la Medicină. M-am apucat să învăț pentru admiterea la Medicină, dar la început de clasa a XII-a m-am schimbat la 180 de grade, iar prin noiembrie m-am apucat de pregătire pentru Academia de Poliție.

Am tras cât am putut, alții aveau deja jumătate de an de pregătire în fața mea. Am dat examenul, iar când am aflat rezultatele am avut un șoc, am fost primul sub linia celor admiși. Acela a fost primul moment din viața mea în care mi-a picat cerul în cap. Sunt un tip foarte sigur pe mine și mi-a venit greu să cred că fusesem respins. În cele din urmă, am acceptat situația și m-am dus la Școala de Subofițeri.

Văzând că am timp să mă pregătesc și că nu mi-am pierdut din cunoștințele dobândite pentru examen, am mai încercat o dată la academie, iar în 2015 am reușit să fiu admis. Și tata a fost militar, acum e în rezervă. Nu m-a sfătuit niciodată legat de cariera mea, dar cred că în sinea lui a fost bucuros că i-am călcat pe urme”, a adăugat Ștefan.

Ștefan Acea: „Ne-am văzut, iar peste un an și ceva am cerut-o de soție, în Paris”

 locotenentul Stefan Acea si iubita sa
Ștefan și Bianca formează un cuplu din luna octombrie a anului 2021

La fel ca marea majoritate a tinerilor, Ștefan și Bianca s-au cunoscut prin intermediul rețelelor sociale. După o lună de tatonări și discuții, cei doi tineri au avut o primă întâlnire, s-au privit ochi în ochi, iar de atunci sunt de nedespărțit.

„Pe iubita mea am văzut-o prima dată pe Instagram. Am simțit că e înaltă, iar eu asta căutam. I-am zis unui coleg că o să încerc să vorbesc cu ea, dar el m-a descurajat, spunându-mi că nu am nicio șansă. La câteva zile am văzut-o prin Suceava, dar, când am început să vorbim, ea se pregătea pentru concursul de rezidențiat și circa o lună am tot amânat să ne vedem.

Ne-am văzut, iar peste un an și ceva am cerut-o de soție, în Paris. Mi-am dat seama că ea este cea cu care îmi doresc să pășesc în viață. Este medic rezident, specializarea neurologie. Este o specializare destul de greuță și de vastă. Era cam mult să stăm separați 4 ani și ceva, să facem naveta pentru a ne putea vedea. Am considerat că trebuie să facem acest pas. La început a fost atracție fizică, iar în timp a venit și sentimentul de dragoste, de încredere și sprijin reciproc.

La început nu aș fi crezut că o să avem atât de multe lucruri în comun, era mai simplu să-mi găsesc o polițistă sau tot pe cineva de la jandarmi, dar ne-am potrivit frumos, avem în permanență de învățat unul de la celălalt”, a dezvăluit tânărul.

Povestea din spatele fotografiei care a făcut înconjurul internetului

locotenentul Stefan Acea si iubita sa
Pentru Ștefan, ziua de 24 ianuarie are o dublă însemnătate, iubita sa aniversând 26 de ani. Astfel, tânărul s-a gândit s-o surprindă într-un mod plăcut și inedit

După un an și ceva de relație, Ștefan a cerut-o pe iubita sa de soție în Orașul Iubirii. Deoarece tânăra este medic rezident la Spitalul Clinic de Recuperare Iași, iar o eventuală mutare la Suceava ar fi fost dificilă, Ștefan și-a luat inima în dinți și s-a stabilit în Iași.

„După repartiție am și prins post în Suceava, direct acasă, cum mulți și-ar dori. Eram obișnuit acasă, eram la Detașamentul Mobil, colegii mei erau ca a doua familie pentru mine. Nu a fost simplu să vin la Iași, dar mi-am urmat inima. A fost mai greu până am bătut la ușa inspectoratului, iar domnul inspector șef m-a primit cu un zâmbet, atunci am fost sigur că o să fie bine.

Vineri fac două săptămâni de când sunt aici. Bianca nu putea să facă toate modulele de la specializarea ei la Suceava. A fost mai ușor să fac eu schimbarea. La Suceava stăteam destul de bine în ceea ce privește gradul de ocupare a cadrelor militare, iar inspectorul șef mi-a înțeles situația”, a spus Ștefan.

Pentru Ștefan, ziua de 24 ianuarie are o dublă însemnătate, iubita sa aniversând 26 de ani. Astfel, tânărul s-a gândit s-o surprindă într-un mod plăcut și inedit.

„În prima zi în care am ajuns la Iași m-a chemat domnul inspector șef și m-a întrebat cum stau cu defilarea. M-a pus să fac o repetiție în fruntea detașamentului, i-a plăcut cum m-am descurcat și mi-a spus că o să preiau uniforma lui Alexandru Ioan Cuza, care s-a și întâmplat să-mi vină perfect.

Nu a fost un gest studiat, m-am gândit că o să-i duc buchețelul de flori și o să facem o poză să marcăm momentul. Știam că e centrul operațional, dar acolo era mai liber și de aceea am chemat-o”,  a declarat Ștefan Acea.

Comentarii
Adauga un comentariu