Povestea incredibilă a unui român care l-a bătut pe Vladimir Putin cu mâinile goale

02 mart. 2022, 19:42
BZI.ro, în Fun

Un român l-a bătut pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, cu mâinile goale.

Vladimir Putin este unul dintre cei mai temuți lideri ai lumii. Președintele Federației Ruse nu ratează nicio ocazie de a-și arăta atitudinea de „mascul alpha”, fiind surprins deseori în ipostaze inedite. De menționat sunt fotografiile cu el la bustul gol în apa rece ca gheața a unui râu în timp ce pescuiește, sau cele în care își arată forța fizică și îndemânarea la Judo. De altfel, Putin are centura neagră cu opt dani la acest sport.

De menționat sunt fotografiile cu el la bustul gol în apa rece ca gheața

Puțini cunosc însă că un român este singurul om din lume care l-a bătut pe Vladimir Putin cu mâinile goale, chiar la sportul său preferat.

„Dinamoviadele” au apărut în anii 1950, în perioada Războiului Rece, la concurență cu ”Spartachiadele”.

La „Dinamoviade” puteau participa doar angajații Ministerelor de Interne ale statelor prietene, iar la „Spartachiade”, numai sportivii din cadrul Ministerului Apărării.

Cum se desfășurau „Dinamoviadele”

Jurnalistul Cătălin Oprișan relatează că pentru fiecare disciplină în parte se alegea un oraș, iar întrecerile, chiar dacă sună a șablon, erau viu disputate. O anticameră serioasă pentru „europene”, „mondiale” sau Jocurile Olimpice.

Cu un an înainte, „Dinamoviada” de Judo a avut loc la Minsk.

„La competiție au participat studenți de la școlile de ofițeri de Interne. La judo, erau cinci categorii, la fiecare dintre acestea concurau între 22 și 24 de sportivi. Eu eram la categoria 63 de kilograme, iar Putin – la 70 de kilograme”, relatează Constantin Niculae, fost preparator fizic la echipa de fotbal Dinamo București.

Putin judo

Putin era, la vremea aceea, la categoria de 70 de kilograme

Vladimir Putin, „Maestru al Sportului”

La vremea aceea, Vladimir Putin era în anul 3 la Academia de Poliție și a ocupat atunci locul secund la categoria lui.

„A promis că nu mai participă la concursuri, pentru a se concentra pe cariera de ofițer”, precizează Niculae.

Dar Vladimir Putin nu a putut sta deoparte. După ce devine „Maestru al Sportului” la Sambo, peste doi ani primește aceeași distincție și la Judo. În 1976, este campionul orașului Leningrad. E anul în care are loc o nouă „Dinamoviadă” la Judo, de această dată la Moscova.

Vladimir Putin judo

După ce devine „Maestru al Sportului” la Sambo, peste doi ani primește aceeași distincție și la Judo

Cum l-a bătut pe Vladimir Putin antrenorul român

Cornel Roman, singurul român care l-a bătut pe Vladimir Putin, povestește că la vremea aceea, era subofițer al Academiei de Poliție.

”Eram subofițer al Academiei de Poliție. El nu știu ce hram purta”, începe istorisirea și Cornel Roman, în timp ce râde. Născut în 1952, a jucat fotbal, dar n-a rămas acolo, s-a tras spre tatami. Așa s-a găsit cu cel care ține acum, pe jar, Omenirea.

Cornel Roman

”Eram subofițer al Academiei de Poliție. El nu știu ce hram purta”

„Îmi aduc aminte că am câștigat la puncte greu, foarte greu. Știți cum se spune: ții minte pe cine te învinge, nu pe cine bați”, spune antrenorul.

„Dacă ar fi să mă mai lupt cu cel mai puternic om al lumii, m-aș băga! Sincer, am curaj, dar nu mai pot fizic!”, recunoaște, astăzi, ofițerul de rezervă, singurul român care l-a bătut pe Vladimir Putin cu mâinile goale.

colaj Putin Cornel Roman

Cornel Roman, singurul român care l-a bătut pe Vladimir Putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *