National

Povestea românului devenit erou în Italia după ce a salvat doi copii de la înec

Publicat: 29 apr. 2021
Povestea românului devenit erou în Italia după ce a salvat doi copii de la înec
Un român de 48 de ani a devenit cetățean de onoare într-un oraș din Italia după ce a salvat de la înec doi copii: „Nu sunt erou. Oricine în locul meu ar fi făcut la fel"

Un român de 48 de ani a devenit cetățean de onoare într-un oraș din Italia după ce a salvat de la înec doi copii: „Nu sunt erou. Oricine în locul meu ar fi făcut la fel”.

Sorin Ursuț se află în Italia de 19 ani, iar acum a devenit cetățean de onoare al localității Cornate din Lombardia, scrie Il Giorno.

În iunie anul trecut, românul a salvat o fetiță de 9 ani căzută în râul Adda în timp ce era într-o excursie cu tatăl ei. Și tatăl copilei s-a aruncat în apă în încercarea de a salva fetița, dar și-a pierdut viața.

Tragedia a zguduit atunci întreaga comunitate. Corpul tatălui a fost găsit abia a doua zi, la doi kilometri mai în aval, în Trezzo.

„Am sărit imediat ce am văzut”, spune operatorul ecologic român, aflat în Italia de 19 ani, care nu a ezitat să-și riște viața când a înțeles ce se întâmplă: „Am văzut-o pe fetiță dispărând sub apă”.

Un român, cetățean de onoare în Italia

O probă de curaj și umanitate care nu a scăpat neobservată, iar autoritățile l-au făcut cetățean de onoare: „Avem o poveste de integrare perfectă. Sorin Ursuț este un exemplu pentru toată lumea”, a spus Fabio Quadri, consilier pentru securitate.

Românul nu se află la primul act de curaj. În 2010 a salvat un alt copil de 10 ani din apele înghețate ale aceluiași râu. Aceeași zonă, același scenariu, dar cu final fericit, pentru că atunci a scăpat și tatăl copilului.

„Speram să fie la fel și acum, l-am văzut, era la trei metri de mal și nu a mai reușit să iasă. O imagine pe care o port în mine”, spune românul.

„Nu sunt erou. Cred că oricine în locul meu ar fi făcut la fel„, adaugă el.

Tânăr salvat de la înec de oameni, bătut de tatăl său! Şi bătut şi aproape de înec

Momente bizare în staţiunea turistică Eforie Nord din Constanța. Un tânăr care a fost salvat de la înec a fost ulterior bătut de tatăl acestuia. Tânărul a fost salvat de la incec de doi bărbaţi, iar imediat după misiunea de salvare, tânărul a ajuns să ia bătaie de la tatăl acestuia. Imediat după ce a ajuns pe malul mării, tânărul a intrat în ” mainile” părintelui grijuliu. Incidentul a fost văzut de zeci de turişti care se aflau în zonă. Părintele a vrut, cel mai probabil, să îi dea o lecţie tânărului.

După deschiderea sezonului turistic din Constanța, au apărut zeci de cazuri în care, tinerii care s-au aventurat în marea învolburata au decedat. Vorbim de o inconştientă care apare în fiecare an în zona literalului românesc. Marea şi valurile puternice fac anual zeci de victime printre rândurile tinerilor teribilişti. Marea Neagră îşi ia tributul în fiecare an şi nu ţine cont de sex, vârsta său grad social. De la începutul sezonului estival şi până în prezent, presa locală menţionează că 21 de persoane au fost salvate de militarii ISU de la incec din mare iar 3 persoane din lacuri.

 
Adauga un comentariu